sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Čokoladni kolač z nektarinami

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Čokoladni kolač z nektarinami
Sestavine
Št. oseb
nektarine ali breskve
temne čokolade
masla ali margarine
sladkorja v prahu
moke
mleka
jajca
soli
amaretov (poljubčkov z okusom grenkih mandljev)

Opis

nektarine ali breskve, temna čokolada, moka, maslo....

Priprava

Čokolado nalomimo na koščke, damo v skledo, prilijemo mleko in skledo postavimo nad soparo, da se čokolada stopi. Nato dodamo na kocke narezano maslo in mešamo toliko časa, da se stopi, nato odstavimo. Pečico ogrejemo na 160 stopinj.

Rumenjake ločimo od beljakov. Posebej beljake in sol stepemo v čvrst sneg. V drugi skledi rumenjake in sladkor mešamo toliko časa, da zmes naraste. Nato primešamo stopljeno čokolado in maslo, kasneje presejano moko in nazadnje z lopatico previdno primešamo še beljakov sneg.

Pekač namažemo z maslom in potresemo z moko, nato vanj stresemo testo, 5 žlic pa ga prihranimo. V testo s prerezano stranjo obrnjeno navzgor položimo polovice nektarin ali breskev. Amarete zdrobimo, jih vmešamo v prihranjeno testo in z zmesjo napolnimo vdolbine nektarin ali breskev. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 45 minut.

#obraziavenija
obraziavenija