pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Bulgur s tunino in artičokami v solati

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bulgur s tunino in artičokami v solati
Sestavine
Št. oseb
(1 skodelica) bulgurja
večje pločevinke tunine v olivnem olju
rdeče paprike
vloženih artičok (v olju ali v slanici)
skodelice izkoščičenih črnih oliv
sesekljanega peteršilja
soli in popra
olivnega olja
limoninega soka

Opis

bulgur, tunina v olivnem olju, artičoke...

Priprava

V kozici zavremo 2 skodelici vode, jo posolimo, dodamo bulgur, na blagem ognju pokrito kuhamo približno 15 minut in odstavimo. Papriko očistimo in narežemo na kvadratke. V kozici ali manjši ponvi segrejemo 2 žlici olja in nekaj žlic vode, dodamo kvadratke paprike, solimo in popramo ter dušimo 5 minut.

V skledo stresemo tunino in jo z vilicami razdrobimo na koščke, dodamo ohlajen bulgur, artičoke, papriko, olive in peteršilj. Vse dobro premešamo, po okusu dosolimo in popramo ter zabelimo z oljem in okisamo z limoninim sokom ali kisom.