sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Bučna omaka za testenine

Čas priprave:

10 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bučna omaka za testenine
Sestavine
Št. oseb
očiščene buče
veliko steblo pora
rezina gomoljne zelene
olivnega olja
masla
soli
popra
goste sladke smetane
sveže bazilike
zvrhana nastrganega parmezana

Opis

sirovi ravioli ali testenine ali njoki, buča hokaido, sladka smetana

Priprava

Bučo na grobo naribamo, por narežemo na tanke rezinice, zeleno na drobno naribamo. V posodi segrejemo olje in stopimo maslo, dodamo por in ga na hitro malo popražimo, da se zmehča, vendar ne sme porumeneti. Dodamo še bučo in zeleno, solimo in popramo ter naprej mešamo in pražimo, da se vse malo zmehča.

Da se ne prismodi, prilijemo malo vode in na blagem ognju pokrito dušimo 10 minut. Nato prilijemo smetano, kuhamo še 2 minuti, primešamo baziliko, parmezan in odstavimo. Omako prelijemo po kuhanih in odcejenih testeninah ali njokih, še najboljša je s sirovimi ravioli.