Vroče ta hip

Breskov zavitek z mandlji Uredi recept

Ogledov: 506

Za koliko oseb: 7 oseb

Čas priprave: 20 min

Čas kuhanja: 30 min

Skupaj: 50 min

Kratek opis

Sladke breskve, ki so dozorele na vročem poletnem soncu, so odlične za pripravo različnih sladic. Na krhlje narezane dajemo v zavitke, na pite, kolače in podobne sladke dobrote.

Sestavine
299.9997 g vlečenega testa
3.9998 kosi zrele in čvrste breskve
8.0003 kosov sladkih sliv
3.0002 žlice sladkorja
1.0003 ščepca cimeta
3.0002 žlice zvrhane piškotnih drobtin
80.0002 g masla ali kokosove masti
1.0003 kosa drobno jajce
1.9999 žlici mandljevih lističev
Priprava
  • 1 Breskve in slive narežemo na koščke, potresemo s sladkorjem in cimetom ter premešamo. Maslo ali kokosovo mast stopimo, dodamo drobtine, premešamo in odstavimo. Jajce, 1 žlico mleka in žličko sladkorja stepemo. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
  • 2 Po 2 lista testa zložimo tako, da se delno prekrivata in približno polovico površine potresemo z drobtinami. Na rob testa, ki je potreseno z drobtinami, damo 1/3 sadja in zvijemo. Postopek ponovimo, da porabimo vse sestavine.
  • 3 Zavitke položimo v pekač obložen s papirjem za peko, jih premažemo z jajčnim premazom in potresemo z mandlji. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut.

Podobni recepti