gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Bananin sufle

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bananin sufle
Sestavine
Št. oseb
masla
moke
mleka
banane
sladkorja
limoninega soka
beljaka
soli
jajca
masla za mazanje modelčkov
rjavega sladkorja za posipanje modelčkov

Opis

Sestavine za 6 do 8 porcij: moka, banane, jajca, limonin sok...

Priprava

V kozici stopimo maslo, dodamo moko, premešamo in med mešanjem postopoma prilijemo mleko. Kuhamo in mešamo, da dobimo gosto kremasto bešamelno omako, ter odstavimo.

Banane olupimo in narežemo, dodamo sladkor in limonino lupino ter zmiksamo. Posebej stepemo beljake in sol. Modelčke ali skodelice z ravnimi stenami namažemo z maslom in potresemo z rjavim sladkorjem. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.

Mlačni bešamelni omaki postopoma primešamo rumenjake, banane in nazadnje z lopatico previdno primešamo še beljakov sneg. Zmes razdelimo v skodelice, ki jih napolnimo do 3/4, damo jih v ogreto pečico in pečemo od 18 do 20 minut. Sufle takoj ponudimo, ker se hitro sesede.