favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Z globinskim čiščenjem črevesja lahko izgubite 3 kilograme

22. 3. 2017; 01.00
Avtor: V. M.
voda, ženska, pitje

Voda s soljo čisti črevesje. foto: Profimedia

Ste vedeli, da naj bi kar 90 odstotkov kroničnih bolezni izviralo iz prebavnega trakta? Očistite črevesje strupov s preprosto metodo, ki bo premaknila tudi kazalce na tehtnici.

Predelano hrano naša telesa ne morejo v celoti izločiti, zato se ostanki lepijo na stene črevesja, kjer pričnejo gniti in razpadati. Slednje lahko privede do številnih bolezni, med razkrajanjem namreč nastajajo strupene snovi, ki prehajajo v kri.

Da bi se temu izognili, privoščite svojemu telesu generalno notranje čiščenje, tekom katerega boste temeljito odstranili obloge, ki se nahajajo na stenah prebavnega trakta. Po čiščenju se boste počutili energično, sveže in lahkotno, vaš ten bo sijoč, pa tudi pogled na tehtnico vam bo na obraz pričaral nasmeh, saj lahko kazalci naslednji dan pokažejo tudi do tri kilograme manj kot pred čiščenjem.

Tuširanje črevesja
Priporočljivo je, da na dan čiščenja črevesja ostanete doma, saj boste pogosto obiskovali stranišče. Prav tako je pomembno, da se tehnike lotite na tešče in da tudi po čiščenju uživate zgolj lahko hrano, kot je denimo juha.


Kako se torej lotiti temeljitega čiščenja črevesja? Zavrite štiri litre vode in ji primešajte jedilno žlico morske ali himalajske soli. Vodo shranite v termovki, da bo ostala vroča. Učinek soli bo zaužito vodo pognal skozi črevesje, voda brez soli bi se namreč zbrala v mehurju in tako bi bil ves trud zaman.

Sedaj na dušek popijte 3 dcl mlačne slane vode. Če vam težko steče po grlu ali vas sili na bruhanje, pretentajte možgane tako, da si predstavljate, da pijete toplo juho. Za boljši učinek po zaužitem kozarcu vode izvajajte vaje za premik vode iz črevesja.

Slano vodo uživajte z vmesnimi predahi. Znak, da ste dobro opravili čiščenje, bo bistra voda v straniščni školjki, ki je iz vašega prebavnega trakta odplaknila vso globinsko navlako.

Opomba: Če imate želodčne ali črevesne zdravstvene težave, se pred postopkom posvetujte s svojim lečečim zdravnikom.

prejšnji članek
Ali jajčne lupine mečete v smeti? Nikar!
Zdravje
Ali jajčne lupine mečete v smeti? Nikar!
naslednji članek
Leticia Slapnik Yebuah: Partner mi ne dovoli, da bi bila pred njim
Resničnostni šovi
Leticia Slapnik Yebuah: Partner mi ne dovoli, da bi bila pred njim
#obraziavenija
obraziavenija