Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kaj se zgodi, če na tešče pijemo toplo limonado?

16. 3. 2017; 06.00
Avtor: A. S.
ingver, limona, limonada

Kozarec limonade na tešče je izredno zdravilen. foto: Profimedia

Vas zanima, koliko koristnega za naše telo prinaša jutranja limonada? Po prebranem jo boste pili tudi vi!

Limone lahko kupimo v vseh letnih časih, zato lahko limonado pijemo skozi vse leto. Najbolj zdravilna pa je na tešče. Takrat naše telo vse zdravilne lastnosti tega sadeža izkoristi kar najbolje.

Limona je zakladnica vitaminov, še posebej vitamina C, vsebuje pa tudi folno kislino, minerale, pektin. Njene zdravilne lastnosti so zelo obsežne. In če jo pijemo redno, jih tudi kmalu opazimo.

Strokovnjaki svetujejo, da si vsako jutro pripravimo svežo limonado.

Postopek je popolnoma enostaven. Izcedimo sok ene limone, zmešamo ga z dvema decilitroma mlačne vode in popijemo takoj zjutraj, ko odpremo oči.

Zajtrk imamo lahko pol ure kasneje, zelo pomembno pa je tudi, da počakamo ravno toliko časa do umivanja zob. Če umijemo zobe takoj, ko limonado popijemo, lahko poškodujemo zobno sklenino. Zato je potrebno počakati vsaj pol ure. 

Kaj dobrega prinaša jutranja limonada?


Odpravlja strupene toksine in to kar enkrat hitreje. Zjutraj je telo spočito, limonada pa pospeši metabolizem. Strupi tako enkrat hitreje zapustijo naš organizem.

Tudi hujšanje je veliko hitrejše in enostavnejše. Ker se pospeši metabolizem že zjutraj, naše telo preko celega dneva hitreje topi odvečno maščobo in kalorije.

Pektin, ki ga vsebuje limona, zelo ugodno vpliva tudi na naše črevesje in ureja prebavo. Odpravlja zaprtost, napihnjenost in vetrove.

Limonada pa je odlična tudi za krepitev jeter, razstruplja jih, poleg tega pa ščiti ledvice pred nastankom ledvičnih kamnov.

Jutranja limonada bo okrepila tudi vaše kosti, vas ščitila pred artritisom, zdravila bo boleče sklepe. Vaša koža bo kmalu postala lepša, bolj čista in sijoča. Drobne gubice se bodo zgladile in vaš organizem se bo pomladil.

Več kot dovolj razlogov, da z limonado pričnete že danes!

S tem odličnim receptom lahko shujšate v rekordnem času. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Teja: ''Nisem noseča.'' Jani: ''O, ja, pa si!''
Svet slavnih
Teja: ''Nisem noseča.'' Jani: ''O, ja, pa si!''
naslednji članek
Postava fitnes zvezde, ki je zrušila instagram
Zdravje
Postava fitnes zvezde, ki je zrušila instagram