atene saharski pesek
Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske prašne nevihte

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Vsakodnevni ritual, s katerim močno škodite svojemu zdravju

14. 3. 2017; 01.00
Avtor: K.M.
spanje

foto: Profimedia

Tega ne počnite več!

Kolikokrat se v oblačilih, ki ste jih nosili čez dan, usedete ali celo uležete v vašo posteljo? Ali kdaj v istih oblačilih v njej tudi spite? Prenehajte s takšnimi dejanji, saj strokovnjaki opozarjajo, da lahko s tem močno škodite svojemu zdravju!

Vaša oblačila so bila oprana, vi ste jih zjutraj oblekli in v njih cel dan hodili po opravkih. Kasneje se vrnete domov in se ne preoblečete, v njih pa se uležete v svojo posteljo na recimo popoldanski počitek. Nič takšnega, kajne? Oblačila so seveda še vedno popolnoma čista in sveža. V resnici je to stroga prepoved, saj lahko s takšnim početjem škodite različnim vidikom svojega zdravja in samega počutja. 

Bakterije in drugi organizmi lahko na vaših oblačilih preživijo več tednov, celo mesecev. Oblačila seveda operete in jih uničite, če pa se v njih uležete v posteljo, določene prenesete na posteljnino, le-to pa redki operejo dovolj pogosto.

Posledica: 

Največji in najbolj pogosto vpliv pa ima to dejanje na zdravje tvoje kože. Na vašem telesu, predvsem hrbtu in prsih, se pričnejo pojavljati mozolji, ki so lahko kar trdovratni. Zaradi ležanja na umazani posteljnini pa lahko pride tudi do vnetja kože na obrazu. Bakterije se lahko prenesejo tudi na vaše lase in povzročijo vnetje lasišča in slabšo kvaliteto le-tega. Te bakterije pa lahko prinesejo tudi težave z dihanjem, vnetje oči, pojav dermatitisa ...

Poskrbite, da se doma vedno preoblečete v druga oblačila, saj ne morete dneva preživeti v istih, prepotenih, kosih oblačil, enako pa naredite tudi pred odhodom v posteljo. Preprosta stvar s katero lahko dolgotrajno pozitivno vplivate na svoje zdravje. 

Preverite še, zakaj je spanje tako pomembno. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Angelina odšla z otroki, jih skriva pred Bradom?
Svet slavnih
Angelina odšla z otroki, jih skriva pred Bradom?
naslednji članek
William je Kate pustil samo in užival v družbi drugih deklet
Svet slavnih
William je Kate pustil samo in užival v družbi drugih deklet