900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Preprosti triki za hujšanje

11. 3. 2017; 05.00
Avtor: C.R./Bodi zdrava
Hrana1

foto: Profimedia

Za izgubo enega kilograma maščobe je potrebnih 7500 kalorij.

Če boste v telo vsak dan vnesli 500 kalorij manj, se boste enega odvečnega kilograma znebili v dveh tednih. Ker pa je štetje kalorij izjemno naporno in zahtevno opravilo, predstavljamo nekaj zanimivih načinov, kako zmanjšati vnos kalorij, ne da bi jih morali pri tem skrbno preštevati.

Manjši krožnik

Ali ste vedeli, da je za odraslo osebo zadostna porcija hrane takšna, ki je postrežena na otroškem krožniku? Izberite manjši krožnik, zagotovo boste pojedli petino manj kot sicer. Pozabite na dodatne porcije.

Kava brez dodatkov

Kava s smetano ali napitki z okusom kave in podobne pripravljene mešanice, ki jih stresemo v mleko, so polne sladkorja in praznih kalorij. Ena skodelica kave ima samo 30 kalorij, medtem ko ima kava z raznimi dodatki lahko celo 500 kalorij.

Manj testenin

Namesto krožnika testenin si pripravite krožnik zelenjave.

Ostanki niso greh

Krožnika po zaužitem obroku ni treba ravno polizati. Če boste na krožniku pustili četrtino hrane, si ostanke lahko privoščite naslednji dan za kosilo. Tako zmanjšujte vse obroke v dnevu.

Gazirane pijače so prepovedane

Gazirane brezalkoholne pijače so polne sladkorja, hitro pa lahko z njimi pretiravamo, ker ne posvečamo večje pozornosti tekočim kalorijam. Namesto takšnih sokov raje pijte vodo.

Za zajtrk jajca

Dve kuhani jajci za zajtrk vas bosta nasitili za dlje časa, saj sta polni beljakovin. Ker boste imeli ves dan občutek sitosti, boste tako pojedli v povprečju 400 kalorij manj, kažejo raziskave.

Jejte, ko ste lačni

Najbrž vam ta stavek odmeva v glavi že vrsto let. A drugače preprosto ne gre. Nikar ne stradajte in raje poslušajte svoje telo. Jejte več sadja, zelenjave in hrane, ki je bogata z vlakninami.

Ne spreglejte nalepk 

Če veste, kaj in koliko pojeste, boste imeli boljši nadzor nad vnosom kalorij. Pozanimajte se, koliko kalorij ima ta ali ona porcija hrane, in se tega držite.

Tukaj pa preverite kako so se prehranjevali naši predniki in ohranjali vitko in zdravo telo.

prejšnji članek
Priljubljena igralka je razkrila, zakaj si je pobrila glavo
Svet slavnih
Priljubljena igralka je razkrila, zakaj si je pobrila glavo
naslednji članek
Test: Kaj o vas pove pero, ki ga izberete, in kaj vam sporoča?
Horoskop
Test: Kaj o vas pove pero, ki ga izberete, in kaj vam sporoča?
#nasazenazenska
nasazenazenska