mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Kako lahko trebušnjaki škodujejo vašemu spolnemu življenju?

7. 3. 2017; 04.50
Avtor: K.M.
trebusnjaki

foto: Profimedia

Ženske obožujejo trebušnjake, saj pozitivno vplivajo na njihovo postavo, a kaj, ko lahko posledično škodujejo njihovi spolnosti. Preverite, kako.

So trebušnjaki še vedno del vaše vadbene rutine? Ta preprosta vaja vas spremlja še od osnovnošolskih dni in je nekako zapisana v posameznikovi zavesti. Ampak z leti se kaj hitro ugotovi, da sami trebušnjaki ne bodo prinesli rezultatov, ki si jih želite. Strokovnjaki pa so zdaj ugotovili, da negativno vpliva tudi na dno medeničnega dna, kar lahko povzroča hude bolečine med seksom. 

Karla Wente, dr. med. in strokovnjakinja na področju športa poudarja, da sama trebušnjakov nikoli ne priporoča v sklopu vadbe, saj povzročajo prevelik pritisk na medenično dno. Ženske, ki imajo močno medenično dno in delajo trebušnjake pa ob tem tvegajo, da trebušne mišice prekomerno obremenijo, saj so tega sposobne, prevelika napetost v njih pa povzroči, da med spolnim odnosom lahko pride tudi do hujših bolečin. 

To ne pomeni, da morate vadbo opustiti. Saj Wentova ne želi, da mislite, da trebušne mišice za seks niso pozitive. Težava je le v načinu, na katerega do njih pridete. Pomembno je, da sta moč in prožnost v trebušnih mišicah in v medeničnem dnu v ravnovesju, to pa dosežete z različnimi vajami. ''Dokazano je, da ne boste shujšali v en del telesa, če ga boste vedno obremenjevali z isto vadbo,'' še dodaja Wentova. Na področju trebušnih mišic in medeničnega dna, ki je z njimi direktno povezan, se nahajajo 4 glavne mišice, ki jim morate posvečati pozornost, ne samo z obremenitvijo, ampak tudi z raztegovanjem in sprostitvijo. 

foto: Profimedia

Med vadbo se tako posvetite celemu telesu, predvsem pa se osredotočite na jedro telesa. Odlična vadba je držanje položaja, oziroma ''plank''. Postavite se na roke (na podlahtnico) in noge (uprite se v prste na nogah), dvignite telo in poskrbite, da bodo ramena in boki s hrbtom poravnani. Pričnite s serijami po 10 s in na daljše časovno obdobje presedlajte šele, ko boste vajo popolnoma obvladali. 

Preverite še, katera vadba je odlična za vas. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
FOTO: Dobro poglejte, nosi spodnjice ali ne?
Svet slavnih
FOTO: Dobro poglejte, nosi spodnjice ali ne?
naslednji članek
V javnost prišle le redke fotografije družinskega Ryana Gosilnga
Svet slavnih
V javnost prišle le redke fotografije družinskega Ryana Gosilnga