Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Z njo si umivate zobe, a je mnogo bolj uporabna!

7. 3. 2017; 07.00
Avtor: V. M.
zobna, krtačka, pasta

Zobna pasta je uporabna na mnogo načinov. foto: profimedia

Zobno pasto uporabljate za čiščenje zob, kakopak, a da boste vedeli, z njeno pomočjo si lahko zelo olajšate vsakdanje življenje. Pozabite za kratek čas na ustno higieno in preverite praktične trike ob katerih boste ostali brez besed …

Kdo bi si mislil, da ponuja zobna pasta učinkovito rešitev za vsakodnevne nevšečnosti? O-ne, osvežilni premaz ne poskrbi le za svež dah in ustno higieno! Ne verjamete? Nič, drage dame, gremo veselo na delo!

Rošenje zaščitnih očal
Kako je pa to zoprno, ko se med smučanjem, potapljanjem ali opravili, kjer uporabljate zaščitna očala, orosi steklo! Da bi se temu izognili, si lahko pomagate tako, da prozorno površino preprosto premažete z zobno pasto, ki jo nato nežno obrišete.

Voščenke na steni
Ni prijetno, a se lahko pripeti, da vas mali nadebudneži presenetijo s prav posebno poslikavo sten. A naj vas potolažimo, če si bodo za umetniško upodobitev izbrali voščenke, lahko z beljenjem še nekoliko počakate. Voščenke boste s stene odstranili takole: na površino krpe stisnite zobno pasto in podrgnete po barvnih linijah. Na koncu obrišite še z vlažno krpo, da odstranite sledove zobne paste.


Praske na čevljih
Ali vaše usnjene čevlje krasijo praske? Gremo preizkusiti trik z zobno pasto? Na praske nanesite malo paste in jo vtrite s pomočjo gobice ali mehke krpe. Ko boste čevelj obrisali z vlažno krpo, bo usnje videti kot novo.

Vodni madeži na pohištvu
Imate na mizi okrogle madeže od kozarcev? Nič kaj prijeten pogled, kajne? Poskusite jih odstraniti z zobno pasto. Uporabite majhno količino neželirane in nebelilne paste, ki jo s krpo vtrite v les, nato pa obrišite z vlažno krpo.

To pa še ni vse!
Zobna pasta vam lahko služi za odstranjevanje katrana, kot zaščita kromiranih površin, nekateri jo uporabljajo za loščenje rumenih klavirskih tipk, pa tudi za sušenje dozorelih mozoljev.

prejšnji članek
Saša Einsiedler: Končno lahko rečem, da se počutim srečno
Svet slavnih
Saša Einsiedler: Končno lahko rečem, da se počutim srečno
naslednji članek
Ko menstruacija postane nočna mora
Zdravje
Ko menstruacija postane nočna mora