mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

5 afrodiziakov, ki jih lahko najdete v svoji kuhinji

16. 2. 2017; 06.33
Avtor: D. B.
spolnost ženska moški poželenje

foto: Profimedia

Želite dodatno začiniti svoje ljubezensko življenje?

Naravne afrodiziake ni potrebno iskati v eksotičnih trgovinah, dovolj je, da zavijete v svojo kuhinjo.

1. Čokolada

Čokolada vsebuje feniletilamin, ki vsakodnevno nastaja v našem organizmu. Kadar smo zaljubljeni in srečni ga v možganih nastaja več. Aktivira glavne nevrotransmitorje, predvsem dopamin in noradrenalin. Feniletilamin se zaradi svoje sposobnosti spodbujanja empatije in dobre volje imenuje »molekula ljubezni«. Glede na to, da je čokolada z večjim deležem kakava bolj zdrava, predlagamo, da uživate čim bolj temno čokolado.

2. Med

Med je simbol veselja. Celo pojem medeni mesec je dobil ime po medici, alkoholni pijači, namenjeni srečnim mladoporočencem. Poleg tega med vsebuje bor, ki dokazano stimulira proizvajanje estrogena pri ženska in testosterona pri moških.

3. Banane

Banane vsebujejo veliko vitamina B in kalija, ki sta pomembna za tvorbo spolnih hormonov. Polne so mineralov, ki telesu pomagajo absorbirati pomembne hranljive snovi ter povečujejo željo po spolnosti. 

4. Oljčno olje

Zahvaljujoč antioksidantom, ki jih vsebujejo, olive in njihovo olje že stoletja veljajo za izjemno zdravo živilo. Grki so verjeli, da so zaradi njega močnejši in bolj možati. Oljčno olje je izvor nenasičenih maščob, ki so pomembne za delovanje srca in krvni obtok.

5. Česen

Čeprav je živilo, ki se ga vsi izogibamo, kadar gremo na zmenek, česen vsebuje alicin, snov, ki izboljšuje prekrvavitev in nam da energijo. Če se boste z njim odločili stimulirati spolne nagone, upamo, da vaš partner prenaša njegov vonj.

prejšnji članek
Zoran Predin odkrito o prepirih z ženo
Svet slavnih
Zoran Predin odkrito o prepirih z ženo
naslednji članek
FOTO: Tako so Charlotte nagajale kopalke
Svet slavnih
FOTO: Tako so Charlotte nagajale kopalke
#nasazenazenska
nasazenazenska