Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zbolel je za rakom, zdaj mu pomagajo smučarji

8. 2. 2017; 08.00
Avtor: K.M.
V petek, 10. februarja, bo v Kranjski Gori potekal dobrodelni Grubin memorial, na katerem bodo številni smučarji zbirali denar za 17-letnega Tima.

Novembra 2015 so družina in prijatelji nekdanjega slovenskega smučarja Draga Grubelnika občutili težko izgubo, saj je le-ta v hudi prometni nesreči izgubil svoje življenje. A predvsem zaradi njega, so se oni, ljubitelji smučanja in njegovi navijači zbrali že lanskega februarja in tako počastili spomin na dobrega prijatelja. Podobno bodo storili tudi letos in se z dobrodelnostjo in zabavo zopet spomnili na smučarja, trenerja, očeta in prijatelja. 

foto: M24


Letos so se organizatorji odločili, da z dobrodelnim smučanjem poskusijo spremeniti usodo 17-letnemu Timu, ki ga je kot odličnega osnovnošolca, talentiranega športnika v začetku srednješolskega izobraževanja zaznamovala težka bolezen, rak. Po več operacijah možganov, kemoterapijah in obsevanjih, njegovo zdravstveno stanje še vedno ni zadovoljivo. Edino rešitev vidijo v zdravljenju v tujini, a ker je njegova mama samohranilka in ima Tim še tri sorojence, ne zmorejo stroška niti potovanja, kaj šele medicinskega posega in terapije.

''Ljudje naj pridejo zaradi sproščenega druženja in zabave. Zaradi tega, ker so Dragovi prijatelji dobri ljudje, in ker bodo s svojo prisotnostjo in majhnim denarnim prispevkom (štartnino) pomagali nekomu, ki si žal sam ne more,'' so besede, s katerimi Rene Mlekuž, Grubelnikov dober prijatelj in nekdanji slovenski smučar, vabi na petkovo dobrodelno smučarsko zabavo.

Poskrbljeno bo tudi za zabavo

V petek, 10. februarja, se bo v Kranjski Gori uradni program začel že v jutranjih urah s testom smuči. Okoli 17. ure bo na sporedu štart veleslaloma, ki se ga lahko udeležite kot gledalci ali kot udeleženci.. Po uradnem delu na trgu sredi Kranjske Gore, ob 21. uri, sledi še glasbena zabava, na kateri bodo nastopili Matjaž Jelen, Rok'n band, Grega Skočir in Gušti, Omar Naber, Trkaj in DJ Baza.

''Z organizacijo Grubinega memoriala želimo ljudem sporočiti, kakšen človek je bil Drago. Zabaven, pravi prijatelj in vedno pripravljen pomagati. Zato tudi druženje njegovih prijateljev skozi simbolično tekmovanje in zabavo z rock koncertom,'' za konec še dodaja Mlekuž.

V spodnji galeriji si lahko ogledate utrinke lanskoletnega memoriala, na letošnjega pa se lahko še vedno prijavite tukaj: Kralj veleslaloma, Grubin memorial

V kolikor želite lahko "ZA TIMA" donirate tudi sami direktno in sicer na spodnje podatke:

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje


Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 3300 0000 1303 865
KODA: CHAR
NAMEN: HUMANITARNA POMOČ DRUŽINI
SKLIC: SI00 541 (sklic je NUJEN) 

Že lansko leto so se na Grubelnika spomnili številni smučarski kolegi. Na fotografiji Jure Košir in Mitja Dragšič.

Že lansko leto so se na Grubelnika spomnili številni smučarski kolegi. Na fotografiji Jure Košir in Mitja Dragšič. foto: M24

Alenka Dovžan in Tone Vugrinec

Alenka Dovžan in Tone Vugrinec foto: M24

Urška Hrovat in Alenka Dovžan

Urška Hrovat in Alenka Dovžan foto: M24

Tudi letos ne bodo manjkali številni Dragovi prijatelji, med njimi je tudi Tomi Meglič, Siddharta.

Tudi letos ne bodo manjkali številni Dragovi prijatelji, med njimi je tudi Tomi Meglič, Siddharta. foto: M24

Grega Skočir, Big Foot Mama.

Grega Skočir, Big Foot Mama. foto: M24

prejšnji članek
Katarina Čas: Končno čas za novo ljubezen?
Svet slavnih
Katarina Čas: Končno čas za novo ljubezen?
naslednji članek
FOTO: Slavna hči ponosno razkazovala svoje telo
Svet slavnih
FOTO: Slavna hči ponosno razkazovala svoje telo