900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Trije koraki za hitro preoblikovanje telesa

27. 1. 2017; 08.00
Avtor: L. P.
telovadba, vaje, dvigovanje, uteži, fitnes

Z dvigovanjem uteži lahko hitro preoblikujete svoje telo. foto: profimedia

Če želite v najkrajšem možnem času preoblikovati svoje telo, potem se tega lotite po načrtu treh korakov.

Dvigovanje uteži je zelo učinkovita vadba, ki bi jo morali izvajati tako moški kot tudi ženske. A preden se je lotite, je zelo pomembno, da jo izvajate pravilno. Napačni gibi lahko naredijo več škode kot koristi. Zato se posvetujte s fitnes ali osebnim trenerjem o tem, katere vaje so za vas najbolj primerne in kako pravilno izvajati vaje z utežmi.

Na voljo imate mnogo programov in vaj, ki vsebujejo uteži, poskusite pa lahko tudi hitri tridnevni vadbeni program, ki vam bo zagotovo ugajal, pripomogel pa bo tudi h hitrejšemu preoblikovanju telesa.

Prvi dan – vaje za zgornji del telesa


Prvi dan se posvetite zgornjemu delu telesa. Izvajajte vaje za prsi, ramena, tricepse. Osredotočite se na prsne mišice, saj s tem krepite tudi ramena in triceps. Fitnes trenerji priporočajo, da izvajate 70- odstotkov vaj za prsne mišice, 20- odstotkov za ramena, ostalih deset pa za triceps.

Drugi dan – vaje za noge
Drugega dne naj bodo vaje rezervirane za noge. Izvajajte vaje za vse dele nog. Pričnite s počepi. Strokovnjaki svetujejo, da so počepi glavna vaja treninga. Vaje za noge naj bodo na začetku treninga zahtevne, proti koncu treninga pa vse lažje.

Tretji dan – vaje za zgornji del telesa
Tretji dan se ponovno osredotočite na zgornji del telesa, le da tokrat uteži ne dvigujete, ampak jih vlecite proti sebi. Pričnite s težjimi in zaključite z lažjimi vajami.

Dvigujte uteži iz tal proti prsim, nato izvajajte vaje za biceps, triceps in ledvene mišice. Vaje z utežmi so zares odlične za hitro preoblikovanje telesa.

Vse te vaje delujejo tudi na najbolj problematične dele telesa, to je trebuh in zadnjica. Tak način treninga je izredno motivacijski, saj vas primora, da izvedete vse tri dni vaj, nato pa trening pričnete spet od začetka. Na tak način boste hitro prišli do svoje želene postave.

prejšnji članek
Svetlana Makarovič: Pustite me pri miru!
Svet slavnih
Svetlana Makarovič: Pustite me pri miru!
naslednji članek
FOTO: Presenetljivo priznanje lepotice z najdaljšimi nogami
Moda&Lepota
FOTO: Presenetljivo priznanje lepotice z najdaljšimi nogami