Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Adijo zaprtost: Zanemarjen zaveznik prebave

18. 1. 2017; 11.00
Avtor: D. B.
ženska pitje čaja zelišče

Zdravilna mešanica rastlin topi odvečne kilograme. foto: Profimedia

Imate težavete s prebavo in zaprtjem? To je eno od najbolj učinkovitih sredstev proti zaprtju.

Današnji življenjski slog, ki ga zaznamujeta dolgotrajno sedenje ter hitra prehrana brez vlaknin, pogosto povzroča težave s prebavo. Pri tem si lahko pomagamo z indijskim trpotcem, rastlino, ki sicer izvira iz Irana in Indije. Užitni del rastline so lupine semen, v kombinaciji z vodo pa lahko zaradi svojih lastnosti pomagajo pri urejanju prebave.

Lupine indijskega trpotca sodijo med najbolj učinkovita sredstev za lajšanje prebavnih težav, čiščenje črevesja in hujšanje. Vsebujejo 70 odstotkov vlaknin in so topne v vodi. Ko jih zaužijemo, v črevesju nabreknejo in tvorijo sluz, ki nežno čisti stene črevesja ter s tem blagodejno vplivajo na prebavo in presnovo.

Kako ga uživamo?

Od ene do tri čajne žličke lupin zmešajte v vodo, jogurt ali naravno stisnjen sok ter takoj popijte, saj se bo tekočina sicer hitro začela spreminjati v želatinosto snov. Priporočljivo je popiti še dodatno skodelico vode in povečati vnos dnevne tekočine.

Uporaba tega naravnega zdravila nima nobenega škodljivega vpliva na vaš organizem, zato ga lahko uživate dalj časa. Pomaga tudi pri ostalih prebavnih težavah ter zdravljenju hemeroidov, uravnava pa tudi holesterol v krvi. 

Spremeniti življenjski slog ni preprosto, je pa velikokrat ključno za izboljšanje počutja. Če je ena od novoletnih zaobljub, da bi radi živeli bolj zdravo in imeli več energije, potem se priključite naši akciji ZDRAVA SLOVENIJA in osvojite bogate nagrade!

prejšnji članek
FOTO: Slavna manekenka utrujena kot še nikoli
Svet slavnih
FOTO: Slavna manekenka utrujena kot še nikoli
naslednji članek
Serena Williams spregovorila o svoji zaroki
Svet slavnih
Serena Williams spregovorila o svoji zaroki