GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Nikoli ne nosite dva dni zapored teh kosov oblačil

16. 1. 2017; 08.00
Avtor: A.K.
Spodnjice, nogavice

foto: Profimedia

Mnogi si ne morejo privoščiti, da bi vsak dan nosili druge obleke, vsi pa bi si morali privoščiti, da bi vsak dan zamenjali vsaj dva glavna kosa oblačil.

Nekatera oblačila ne bi smeli nositi več kot en dan, ne le zaradi higiene in nege, temveč tudi zaradi udobja in trajnosti določenega kosa oblačil. Govorimo o spodnjicah, nedrčkih, nogavicah in čevljih. Za spodnjice in nogavice je povsem jasno, zakaj jih je potrebno menjavati vsak dan, mnogim pa še kar ni jasno, da ne bi smeli več dni zapored nositi isti nedrček ali čevlje.

Nedrček vedno potrebuje vsaj en dan počitka pred vnovičnim nošenjem, predvsem zaradi tega, da zadrži svojo obliko dalj časa. Nošenje istega nedrčka več dni zapored povzroči raztezanje in izgubo oblike, posledično pa tudi oporo. Zato je bolje, da jih čim pogosteje menjate.

Ljudje pogosto nosijo ista oblačila, dokler se ne umažejo, vendar to ni dobro niti za nošenje čevljev. Tudi čevlje ne bi smeli nositi več kot dva dni zapored, saj oddih potrebujejo tudi stopala. Nošenje iste obutve povzroča pritisk na iste točke na stopalu, posledica pa so sploščena stopala in deformacija.

prejšnji članek
Naj modni kiks letošnjega leta: Kičasta Coco
Svet slavnih
Naj modni kiks letošnjega leta: Kičasta Coco
naslednji članek
Severina osupnila s svojim izborom oblačil
Moda&Lepota
Severina osupnila s svojim izborom oblačil