andrej-plenković
Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z Domovinskim gibanjem?

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ste se med prazniki prenajedali? Za vas imamo rešitev!

5. 1. 2017; 09.00
Avtor: Katja Anžur
Napitek

Zdaj je čas, da svojemu telesu privoščite le najboljše. foto: Vir: Profimedia

Če ste tudi vi med tistimi, ki ste za praznike pojedli preveč in premalo časa posvečali gibanju in zdravim prehranskim navadam, potem bo razstrupljanje telesa zagotovo prava rešitev za vas.

Po praznikih je naše telo največkrat močno zakisano, saj navadno pojemo preveč predelane hrane, sladkarij in sladkih pijač. Alja Dimic, prehranska terapevtka iz Centra Holistic zato svetuje, da po praznikih opravimo razstrupljanje. Uspešno bo le tisto razstrupljanje, ki bo temeljito in pri katerem se boste dosledno držali zdravega načina prehranjevanja.

Kako pravilno začeti razstrupljati naše telo?

Najprej poskrbite za to, da iz prehrane odstranite vse mlečne izdelke, sladkorje, meso in druge živalske produkte, nasičene maščobe in vse izdelke, ki so trgovsko vnaprej pripravljeni. Poskrbite za nakup sveže, ekološke zelenjave, ne sladkega sadja, oreščkov in žit brez glutena. Ne pozabite, da se morate vsak dan vsaj 30 minut aktivno ukvarjati s športom (kardio vadba), najbolje nekje v naravi. Izvajajte suho ščetkanje telesa in knajpanje telesa, priporočam pa tudi obisk savne.

Katere so najpogostejše napake, ki jih delamo pri razstrupljanju?

Najpogosteje ljudje med razstrupljanjem še vedno uživajo živalske proizvode, sladko sadje, gluten in vnaprej pripravljene izdelke. Prav tako večina premalo pije in se skoraj nič ne giba.

Kolikokrat letno je priporočljivo razstrupljanje telesa?

Razstrupjanje oz. čiščenje telesa priporočam dvakrat na leto oz. po potrebi, idealno je po kakšnih praznikih, ko se prenajedamo oz. pri menjavi letnih časov. Prav tako razstrupljanje telesa priporočam takrat, ko se določena bolezen ali obolenje že pojavi in po dolgotrajnih zdravljenjih. Seveda vsako bolezensko stanje zahteva drugačen pristop in protokol razstrupljanja, zato se o načinu razstrupljanja, ki bi bil primeren za vas, vedno pogovorite z izkušenim terapevtom in z vašim zdravnikom.

Po razstrupljanju se boste počutili kot prerojeni. foto: Vir: Profimedia

Kakšna superhrana je primerna za rastrupljanje in kakšna za krepitev imunskega sistema?

Pri razstrupljanju zelo priporočam 100- odstotno čist, nemški zeolit, naravno kamnino, ki je nastal z mešanjem vulkanske lave s podzemnimi alkalnimi vodami. Obstaja 106 različnih vrst zeolitov, od katerih je naravnih okoli 40 vrst, vsekakor pa je najbolj poznan klinoptilolit.

Le ta je podskupina zeolita v kristalni obliki, čigar značilnost je velika absorbcijska moč in velika kapaciteta ionske izmenjave. Zeolit je prvič opisal leta 1756 švedski znanstvenik Axel A.F. Cronstedt. 

Pri ljudeh se klinoptilolit uporablja kot dodatek k prehrani že več kot 20 let in je poznan kot eden najboljših »čistilcev« in detoksifikatorjev človeškega organizma.

S tem, ko svoje telo razstrupimo, ga tudi okrepimo, saj ga naredimo sposobnega, da sploh lahko absorbira zdrava hranila in se lahko bori proti presežkom parazitov, bakterij in virusov.

Katera hrana je po vašem mnenju daleč najbolj škodljiva za naše zdravje?

Najbolj škodljiva je hrana, ki je že pripravljena in vnaprej obdelana, ki vsebuje veliko nasičenih maščob in sladkorjev. Prav tako so to predelani mlečni izdelki, rdeče meso in suhe mesnine. Zelo škodljive so tudi vse industrijske pijače z veliko sladkorji, alkohola in drugimi dodatki ter paštete, klobase, kocke za juhe, narejene omake in peciva, piškoti in druge sladkarije.

Pazite, da na vašem jedilniku ni preveč sladkega sadja. foto: Vir: Profimedia

Kakšni so znaki, da naše telo potrebuje razstrupljanje?

Najbolje, da naštejem najpogostejše znake, ki kažejo na to, da vaše telo nujno potrebuje razstrupljanje: tesnoba, depresija, razdražljivost, napihnjenost, prebavne težave, anksioznost, nihanje razpoloženja, zaspanost in nenaspanost, kožne težave, alergije, vnetja, težave z zanositvijo, glavoboli, migrene, srbeča koža ali lasišče, ekcemi in dermatitisi, paraziti in prerazširjena kandida, želodčne težave, glivice, prhljaj, bolečine v sklepih, kronična obolenja, avtizem in hiperaktivnost pri otrocih (dokazano imajo presežek težkih kovin), Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen (prav tako dokazan presežek težkih kovin v možganih), kronična obolenja, rak.

Kako se v množici superhrane odločiti za tisto, ki bo za posameznika najboljša, najbolj primerna, najbolj učinkovita?

Najprej naj se posameznik prepriča, da kupi izdelek, ki je 100- odstotno čist in naraven, saj drugače lahko naredite več škode kot koristi. Preglejte od kod izvira izdelek, ki ga nameravate kupiti in kaj vse vsebuje, pomembno je tudi, da ni obsevan. Poglejte, kdo izdelek prodaja ali gre za veliko podjetje ali za osebo, ki dotični izdelek tudi sama uživa in verjame vanj. Prav tako lahko vedno pokličete ponudnika oz. dobavitelja izdelka in ga povprašate, zakaj bi se on odločil za ta izdelek in ne za kakšen drug in kot vedno, poslušajte svoj šesti čut, ki ponavadi ne zataji.

Dan začnite z zdravim napitkom. foto: Vir: Profimedia

Nam lahko zaupate en preprost recept za razstrupljanje, ki mu lahko sledijo prav vsi?

Rada bi poudarila, da takšnega razstrupljanja ne priporočam nosečim ženskam, doječim mamicam in ljudem z diagnosticiranimi boleznimi (njim priporočam individualen posvet in sestavljen program razstrupljanja). 
Vsa zelenjava in sadje naj bosta ekološka.

Dan za razstrupljanje

1. čez dan popijte vsaj 2,5 litra mlačne vode, vanjo lahko stisnete tudi limono; pijete lahko tudi čaj iz prevretih koprivinih listov ali regrata

2. na tešče: eno čajno žličko zeolita vmešajte v malo mlačne vode in popijte (zeolit nase potegne iz telesa vse tisto, kar vanj ne sodi, pomaga pri odstranjevanju težkih kovin, odvečnih OH in maščob iz hrane ter parazitov, virusov, bakterij in gljiv, npr. kandide)

3. zajtrk: sveže stisnjen sok iz špinače, korenčka in ingverja

4. malica: sok iz korenčka in jabolka

5. pred kosilom: ena čajna žlička zeolita v malo mlačne vode

6. kosilo: spasirana brokolijeva juha brez krompirja

7. malica: sveže stisnjen korenčkov sok z ingverjem

8. večerja: spasirana juha iz hokaido buče

9. pred spanjem: ena čajna žlička zeolita v malo mlačne vode

Sadje in zelenjava naj bosta iz ekološke pridelave. foto: Vir: Profimedia

prejšnji članek
Mali jutranji rituali, ki jih obožujejo zvezdnice
Svet slavnih
Mali jutranji rituali, ki jih obožujejo zvezdnice
naslednji članek
V Hollywoodu ni vse tako črno: Pričakujeta dvojčka
Svet slavnih
V Hollywoodu ni vse tako črno: Pričakujeta dvojčka