Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Po praznikih je čas za razstrupljanje

3. 1. 2017; 10.25
Avtor: K.M.
grenivka

foto: Profimedia

To je hrana, ki jo lahko jeste.

V mesecu januarju si vzemite vsaj en teden, ki ga boste namenili razstrupljanju svojega telesa. Cilj je, da s tem odstranite bremena s katerimi se vaši organi vsak dan srečujejo in posledično izboljšate zdravje celotnega telesa, ki bo tako bolj kvalitetno opravljalo svoje osnovne naloge. Za začetek je najbolj pomembno, da vsaj za kratek čas iz prehrane odstranite vso težko prebavljivo hrano. 

Čebula, zelena, hren, redkvice in pesa spodbujajo naravno razstrupljanje in regeneracijo telesa, zato ta živila imenujemo tudi čistilci krvi, so pa tudi prijazna do jeter in ledvic. V času razstrupljanja v svojo prehrano vnesite tudi grah, lečo, čičeriko in fižol. Zaradi ugodne ravni aminokislin in nizkega glikemičnega indeksa ter številnih uporabnih snovi se v boju proti telesnim maščobam uporablja tudi grenivke in kis. Antioksidant, ki ga lahko najdete v grozdju in agrumih pa jetra spodbuja k razčlenitvi maščob in hkrati poveča občutljivost na inzulin. 

Redkvice so odlične za prebavo. foto: Profimedia

V času razstrupljanja morate v telo vnesti čim manj industrijsko predelane hrane. V prehrano vnesite bolj sveža živila in jedi pripravljene z blago toplotno obdelavo (kuhanje na pari ali dušenje jedi). Na koncu pa ne pozabite, da morate vseeno jesti kvalitetno in raznoliko, saj razstrupljanje ne predstavlja stradanja telesa, ampak njegovo regeneracijo. Osnovni cilj torej ni občutno hujšanje, ampak priprava telesa za bolj zdravo življenje. 

Kaj lahko jeste? Predvsem čebulo, zeleno, hren, redkev, suhe fige in slive, lanena semena in olje, fižol, leča, grah, stročji fižol, grenivke, kis in zeleni čaj. 

Izogibajte pa se alkoholu in kofeinu, belemu oziroma industrijskemu sladkorju, mlečnim proizvodom in predvsem industrijski ter težko prebavljivi hrani. 

prejšnji članek
Zvezdnice že blestijo na rdeči preprogi
Kultura
Zvezdnice že blestijo na rdeči preprogi
naslednji članek
Severina prvič spregovorila o operaciji in odnosu z bivšim
Svet slavnih
Severina prvič spregovorila o operaciji in odnosu z bivšim