bolnišnica
Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu lahko pisali le še recepte

borut petek
Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga plačuje za svetovanje?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zakaj je dobro piti penino?

16. 8. 2019; 03.00
Avtor: K.M.
penina, pitje

foto: Profimedia

Praznovanje novega leta je velikokrat podkrepljeno z nazdravljanjem s penino. Za boljše praznično počutje, vam predstavljamo prednosti pitja te pijače.

Obstaja veliko razlogov, zakaj pitje alkohola ni dobro, vseeno pa zmerna, oziroma majhna količina ne more pretirano škoditi. Svoje prednosti ima tudi pitje penine, predvsem zaradi svežine te v prazničnem času zelo priljubljene pijače. 

Nizka raven kalorij

Kozarec rdečega ali belega vina vsebuje 135 - 200 kalorij, kozarec penine pa zgolj 95 kalorij, če popijete kozarec penine z manj sladkorja pa tudi tam okoli 65 kalorij. Odlična novica predvsem za ženske, ki se rade razvajate s to mehurčasto pijačo. 

Za boljši spomin

Penina deluje preventivno proti demenci in izgubi spomina, seveda, če jo pijete v zmernih količinah. Raziskave pa so dokazale, da do trije kozarci penine na teden pomagajo tudi dejanskemu zdravju možganov.

Dober za kožo in srce

Penina zaradi vinske kisline posvetli kožo in jo detoksicira. Pri ljudeh z mastno kožo pa deluje kot antibakterijsko sredstvo. Podobno kot rdeče vino pa je penina dobra tudi za srce, saj pospešuje cirkulacijo in posledično kozarec na dan zmanjšuje možnosti za kardiološka obolenja.

prejšnji članek
Metallica podarila 250.000 evrov za romunsko pediatrično bolnišnico
Svet slavnih
Metallica podarila 250.000 evrov za romunsko pediatrično bolnišnico
naslednji članek
To so posledice prekomerne teže v otroštvu
Zdravje
To so posledice prekomerne teže v otroštvu