Bankomat
Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa ni veljavna? To je razlog

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353
Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do občinskega neprofitnega stanovanja

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

4 nasveti za pravilno pitje alkohola

30. 12. 2016; 10.18
Avtor: K.A.
alkohol_is_27.12.16

foto: iStock

Bliža se najdaljša noč v letu in za vas smo poiskali štiri odlične nasvete, ki vam bodo pomagali, da boste pravilno pili alkohol.

1. Vitamini B. Da bi se izognili mačku, že pred začetkom pitja vzemite eno močno tableto B-kompleksa, eno med zabavo in eno pred odhodom v posteljo. Zaužijte jo skupaj z multivitaminsko in mineralno tableto.

2. Voda. Voda je eliksir življenja in bližnjica do razstrupitve. Na dan spijte vsaj poldrugi liter. Ko pijete alkohol pa je obvezno, da ves čas pijete tudi vodo, da vaše telo ne bo preveč dehidrirano.

3. Pomembno je, da si pred pitjem alkohola privoščite zajeten in zdrav obrok. Obilen obrok bo poskrbel, da bo 30 odstotkov manj alkohola prešlo v kri, preostali alkohol pa bo naredil manj škode. Tudi med pitjem se priporoča, da ves čas po malem jeste, lahko si na koščke narežete sir in tako preprečite, da bi bili prehitro opiti.

4. Pijte počasi. Telo težko prenese velike količine alkohola v zelo kratkem času. Upoštevati velja pravilo, da v eni uri spijete zgolj eno enoto alkohola. To pomeni, da v eni uri spijete le eno pivo ali eno žgano pijačo ali pa en kozarec vina.

prejšnji članek
FOTO: Kate Middleton to leto ni naredila nobene napake
Moda&Lepota
FOTO: Kate Middleton to leto ni naredila nobene napake
naslednji članek
Astrologija odpre pogled v prihodnost
Zdravje
Astrologija odpre pogled v prihodnost