Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ta hrana lahko pokvari vaše razpoloženje

16. 12. 2016; 09.30
Avtor: K.M.
burgr solata

foto: Profimedia

Izogibajte se je!

Hrana, oziroma različne hranilne snovi v hrani na drugačne načine vplivajo na telo, organizem in posledično tudi na vaše počutje. Tako kot lahko čokolada v sekundi izboljša vaše razpoloženje, vas lahko nekatera hrana spravi tudi v slabo voljo. Potrudite se in se ji v kar se da veliki meri izogibajte.

Ocvrti krompirček

Oziroma vsa hrana, ki vsebuje velike količine zasičene maščobe. Predvsem razni hamburgerji, čips in ostala tako imenovana hitra prehrana. 

Sladi arašidi

Arašide v majhnih dnevnih količinah uvrščamo med zdravo prehrano, predvsem če pojeste pest neslanih, najbolje pa je, da jih celo sami oluščite. Po drugi strani pa slani in v olju ocvrti arašidi predstavljajo zelo priljubljen prigrizek, za katerega velja, da ga kar ne morete nehati jesti, a po drugi strani predstavlja tudi zelo nezdravo razvado. 

Čeprav je lahko dostopna, je ta hrana za vaše telo in počutje zelo slaba. foto: Profimedia

Belo pecivo

Če zjutraj radi poprimete po belem pecivu (žemljice, rogljički ...) obstaja veliko možnosti, da boste kljub zajtrku cel dan brez energije. V svojo prehrano raje vključite polnozrnato pecivo. 

Gazirani napitki

Kljub morebitni dehidraciji, vas gazirane in sladke pijače na dolgi rok ne bodo odžejale. Edina stvar, ki jo boste s pitjem teh pijač naredili je ta, da boste v telo hitro vnesli velike količine sladkorja, ki bo vaše razpoloženje občutno dvignilo, a se bo ta raven tudi hitro spustila, z njo pa bo padlo tudi vaše razpoloženje. Občutno in hitro nihanje še bolj negativno vpliva na vas in vam dodatno zbija voljo do vsakodnevnih obveznostih. 

prejšnji članek
Nasveti za najlepše praznično urejene nohte
Moda&Lepota
Nasveti za najlepše praznično urejene nohte
naslednji članek
Igralca končno pokazala svojo družino
Svet slavnih
Igralca končno pokazala svojo družino