favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zakaj bi morali piti metin čaj?

23. 10. 2021; 02.00
Avtor: K.M.
čaj

foto: Profimedia

Strokovnjaki pravijo, da bi morali vsi piti metin čaj. Poleg tega, da ima prijeten in nežen okus ter služi kot okusna osvežilna pijača, ima tudi pozitiven vpliv na vaše telo in duha.

Še posebej poprova meta je odličen vir magnezija, bakra in vitamina C. Je antioksidant, pomaga proti krčem in je protivirusno ter protiglivično živilo. Da boste lahko vsak dan z veseljem uživali v skodelici metinega čaja, pa smo za vas pripravili 7 prednosti pitja te zdrave pijače. 

Bolezni dihal

Metin čaj lahko ublaži dražeč občutek v grlu, ki vas sili v kašljanje in hkrati izboljša vaše dihanje. S sproščanjem mišic v grlu in prsnega koša  preventivno preprečuje bolezenske znake prehlada in gripe.

Težave s sinusi

Meta vsebuje mentol, ki naravno sprošča tlak v sinusih, ki je v večini primerov povezan s prehladi in alergijami. Hkrati mentol blaži tudi vneto grlo, ki je povezano s pogostimi sezonskimi prehladi. 

foto: Profimedia

Kašelj

Poprova meta je eden izmed najboljših naravnih zdravil v boju proti vsem vrstam kašlja. Je odličen preparat za čiščenje sluzi in ostalih zamašitev v vašem grlu. 

Bolečine v mišicah

Meta pomaga tudi pri blaženju bolečin v mišicah, saj poveča cirkulacijo krvi in deluje protivnetno. Mentol, najbolj zdravilen del mete, pa pomirja mišično tkivo. 

Izguba teže

Vonj olja poprove mete in nekaterih drugih njenih organskih komponent lahko dejansko odpravi apetit. Tako pomaga zmanjšati prenajedanje in posledično previsoko telesno težo. 

Napihnjenost

Če se velikokrat počutite napihnjene, ta občutek ublaži pitje čaja poprove mete, saj sprosti mišice in je tako prebavna pot bolj odprta. 

Povišana telesna temperatura

Poprova meta niža raven telesne temperature. Mentol hladi znotraj in zunaj telesa, posledica pa je seveda nižja temperatura. 

prejšnji članek
Ambrož s fotografijo potrdil razmerje z Nino
Resničnostni šovi
Ambrož s fotografijo potrdil razmerje z Nino
naslednji članek
Vlado Kreslin v ljubečem razmerju že 30 let
Svet slavnih
Vlado Kreslin v ljubečem razmerju že 30 let