Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Barve na mizi nam sporočajo …

4. 12. 2016; 09.00
Avtor: M.P./revija Maja
sadje
Zanimivo je, da različne barve sadja in zelenjave niso le prijetne za oko, ampak nam tudi povedo, katere snovi vsebujejo in kako nam te lahko koristijo.

Rdeča barva jagod, češenj, malin, rdeče pese, paradižnika, rdeče paprike ter drugega rdečega sadja in zelenjave nam sporoča, da je sadež bogat z antioksidanti, kot sta betakaroten in likopen, ki ščitijo naše celice pred prostimi radikali ter pripomorejo k lepemu videzu naše kože.

Oranžna in rumena barva pomaranč, marelic, melon, jesenskih buč, rumene paprike, korenja in drugega sadja in zelenjave te barve nam povesta, da vsebujejo veliko karotenoidov, ki so pomembni za krepitev imunskega sistema, razstrupljajo telo, so blagodejni za prebavila in sečila.

Zelena je barva zelene solate, špinače, blitve in rukole pa tudi avokada, kivija, graha, kumar in brokolija. Temno zelena listnata zelenjava je bogata z minerali, med njimi prevladujejo železo, kalcij, kalij in magnezij, med vitamini pa vitamin K, ki preprečuje strdke v žilah, ščiti pred osteoporozo in pomaga preprečevati diabetes.

Modra in vijolična barva sliv, borovnic, črnega grozdja, jajčevcev, rdeče čebule in rdečega zelja pomeni, da sta to sadje in zelenjava bogata s flavonoidi, ki telo ščitijo pred prostimi radikali ter pomagajo varovati pred boleznimi srca in ožilja.

prejšnji članek
Zjutraj tek, zvečer pilates
Zdravje
Zjutraj tek, zvečer pilates
naslednji članek
Francoska dieta zoper celulit
Zdravje
Francoska dieta zoper celulit