reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Francoska dieta zoper celulit

4. 12. 2016; 08.00
Avtor: Marijana Mandić
dreamstime_xxl_33420122

foto: Dreamstime

Želite vitkejša stegna in poletje brez celulita? Predstavljamo vam jedilnik, s katerim boste v 6 tednih izgubili do 5 kilogramov in večino pomarančne kože.

Avtorica francoske diete proti celulitu dr. Valeri Orsoni poudarja pomen prehrane, po kateri je krvni sladkor vedno enako visok. Nihanja krvnega sladkorja sprožijo naglo skladiščenje maščobe, kar povzroči še več pomarančne kože. To v isti sapi pomeni, da sploh ne smemo biti lačni, če se želimo znebiti celulita za vse večne čase. Nasprotno, stradanje pri zelo strogih dietah povzroči, da telo izloči še več strupov, to pa kajpak celulit le še poslabša.

Zato se držite preprostih navodil prehranjevanja, ob katerih boste prijetno siti. V vsakem glavnem obroku zaužijte puste beljakovine - razen svinjine, zdrave maščobe in nekaj zdravega škroba. Dodajte najmanj pet živil z razstrupljevalnim učinkom, dnevno vam pripada tudi razstrupljevalni prigrizek. Zelenjava je dobrodošla v neomejenih količinah. Po 14 dneh je ob kosilu ali večerji dovoljen tudi kozarec vina, odličen antioksidant, ki učinkuje tudi diuretično, ter sem in tja tudi nekaj grižljajev kakšne sladice. Če želite hujšanje pospešiti, se vsaj dva meseca držite nekoliko strožjega režima prehranjevanja, kakršen velja za prvih 14 dni. Lačni? Povečajte porcijo beljakovin in razstrupljevalne hrane. Popijte obilo vode in zeliščnih čajev ter po mili volji dodajajte priljubljene začimbe. Prav vse so pravcati strup za pomarančno kožo.

Predlogi jedilnika za en dan

Takoj, ko se zbudite: Kozarec vode z limono, skodelica čaja iz ajdovih cvetov in zelenih listov. Najkoristnejša zdravilna učinkovina ajdovega čaja je prav tako kot pri ajdovi moki rutin, naravni oksidant, ki razkraja maščobe in s tem čisti kapilare ter  tako preprečuje nastanek krčnih žil in celulita.

Zajtrk: Palačinke iz tri četrt skodelice ajdove moke, tri četrt skodelice moke brez glutena, dveh tretjin vode, skodelice mandljevega mleka ter ščepca soli in sladkorja. Zadostuje za 10 palačink za vso družino, ki jih lahko brez slabe veste na tanko namažete s priljubljeno marmelado.

Kosilo: Proticelulitna juha iz štirih skodelic vode, ki jo zavrete, nakar dodate sveženj rukole, narezan manjši brokoli in mešate toliko časa, da se brokoli zmehča, ali približno pet minut. Servirate z žlico olivnega olja in drobtinicami kozjega sira.

Po juhi vam za kosilo pripada še 120 gramov popečenih piščančjih prsi s četrt skodelice rjavega riža ter hrustljavo zelenjavo v tortilji.

Večerja: 150 gramov morskih rakcev s skodelico testenin iz ajdove moke, skleda hrustljave solate s sezamom in balzamičnim kisom.

Priboljšek – pripada vam en na dan:

Jabolko, 10 mandljev

Brokoli in cvetača, rahlo prekuhana, z žlico kozjega sira

Skleda solate z žlico poljubnih oreščkov

prejšnji članek
Barve na mizi nam sporočajo …
Zdravje
Barve na mizi nam sporočajo …
naslednji članek
Boleče spoznanje Vilija Resnika
Svet slavnih
Boleče spoznanje Vilija Resnika