Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

S tem preprostim trikom izgubite odvečno maščobo na trebuhu

25. 10. 2016; 05.07
Avtor: A.K.
mandlji

foto: Profimedia

Maščobo na trebuhu lahko izgubite na zelo preprost način, poznati morate le štiri zamenjave živil, ki vam bodo pomagale do ravnega trebuščka.

Ne boste le shujšali, te zamenjave živil bodo tudi preprečile visoko tveganje za diabetes, srčno kap, visok tlak, mašenje žil in še mnogo drugih tegob.

1. Zamenjava belega riža za divji in rjavi riž

Divji in rjavi riž je tako bogat z vlakninami, da vas bo pustil site še dolgo po zaužitem obroku, kar pomeni, da bo preprečeval tudi prenajedanje. Rjavi riž povezujejo tudi z izgubljanjem telesne teže in maščobnih oblog v predelu pasu. Številne študije so pokazale, da uživanje več polnozrnatih namesto rafiniranih zrn pripomore k zmanjšanju telesne maščobe.



2. Zamenjajte maslo za oljčno olje

Še bolje, zamenjajte nasičene maščobe za nenasičene maščobe. Ni potrebe, da se bojimo maščob, če le jemo tiste prave. Oljčno olje, avokado in oreščki so prava zamenjava, ki bo pomagala na poti do ravnega trebuščka. Rezultati raziskave kažejo na to, da uživanje nenasičenih maščob zmanjšuje maščobo na trebuhu, medtem ko uživanje nasičenih maščob povzroči ravno nasproten učinek. Raziskovalci so prosili prostovoljce, naj vsak dan pojedo tri mafine. Polovica je morala pojesti mafine narejene iz sončničnega olja (nenasičena maščoba), druga polovica pa je morala pojesti mafine iz palmovega olja (nasičena maščoba). Obe skupini sta se v povprečju zredili za 3,5 kilogramov v 7 tednih, a skupina, ki je uživala nasičene maščobe, je pridobila zraven še višjo jeterno in trebušno maščobo, druga polovica pa več mišičnega tkiva.


3. Zamenjajte mastno rdeče meso za mastne ribe

Jejte čimveč omega 3 maščobnih kislin, saj bodo pokurile trebušno maščobo. »Te maščobe delujejo protivnetno in pomagajo uravnavati stresne hormone v telesu,« je povedala strokovnjakinja Palinski-Wade. Losos in ostale mastne ribe so polne omega 3 maščobnih kislin, ki zmanjšujejo telesno težo, maščobo v telesu in maščobne obloge v pasu pri ženskah. Priporoča se uživanje vsaj dvarat tedensko, da lahko naše telo pridobi tudi dobre učinke živila.

4. Zamenjajte prigrizke za ogljikove hidrate



Namesto popoldanskih malic in prigrizkov, si raje privoščite mandlje. Po študiji iz leta 2015 sledijo rezultati, ki sporočajo dobre novice. Menjava mafina za 30 mandljev je po 12 tednih pokazala odlične rezultate. Holesterol v krvi prostovoljcev, ki so jedli mandlje se je znatno izboljšal, izgubili so več maščobe na trebuhu, kot skupina, ki je jedla mafine. Mandlji so bogati z nenasičenimi maščobami, beljakovinami in vlakninami, očitno pa pomagajo pri prerazporejanju telesnih maščob v bolj zdravem vzorcu.

prejšnji članek
Zvezdnica je s svojo fotografijo razjezila svoje oboževalce
Svet slavnih
Zvezdnica je s svojo fotografijo razjezila svoje oboževalce
naslednji članek
Mojca Funkl obležala pred premiero
Zdravje
Mojca Funkl obležala pred premiero