Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Začimbe za lepoto: Kumina in kurkuma imata čudežno moč!

19. 2. 2017; 12.00
Avtor: B. T.
uvodna

foto: Promocijski material

Kako vam lahko začimbe pomagajo pozimi do lepe polti? Preberite recept naših babic.

Moč hrane

  • V prihajajočih mesecih je dobro uživati tople jedi, bogate z zdravimi maščobami, saj pozimi telo potrebuje več energije, da se ubrani mraza. S hrano pa v telesu tudi ohranjamo vlago; zaužijte veliko namočenih in oluščenih mandljev, lešnikov, sveži sir, polnomastno mleko in ghee (prečiščeno maslo) ter naravna rastlinska olja, na primer konopljino in boragino olje, ki sta bogati z esencialnimi maščobnimi kislinami.
  • Pri ohranjanju dobrega počutja in lepega videza pomaga tudi uživanje čim več sveže, temnolistnate zelenjave in veliko sočnega sadja. Ognite pa se ocvrtim, težkim in hladnim jedem.
  • Tudi začimbe imajo 'čudežno' moč pri ohranjanju lepe polti: kumina spodbuja izločanje toksinov iz telesa in poskrbi za sijočo polt, kurkuma pa ohranja zdravje jeter, čisti telo, preprečuje vnetja, telo ohranja mlado in kožo zapeljivo lepo ter na splošno velja za eno najbolj oboževanih in uporabnih začimb na svetu. (Čudovita igralka Thandie Newton, ki slovi po brezhibno lepi polti, meni, da se skrivnost njene lepe polti skriva v moči kurkume, ki jo redno uporablja za pripravo mask in vlažilnih krem).
  • Tako kot vse letne čase je tudi pozimi dobro popiti vsaj liter in pol sveže, čiste vode ter zaužiti čim več zeliščnih čajev, sadnih in zelenjavnih sokov.
  • Dobra prebava je zelo pomembna za ohranjanje zdravja in dobrega počutja, odraža pa se tudi na videzu kože. Odlično za ohranjanje zdravega prebavnega trakta je uživanje janeževih semen (po zajtrku ali kosilu) in pitje ingverjevega čaja med obroki.
  • Še preden si zjutraj privoščite ljubljeno skodelico kave, popijte lepotilni napitek, ki ga pripravite s toplo vodo, ki ji primešate med in limonov sok. Napitek ni le prijetnega okusa, ampak spodbuja izločanje nečistoč, kar ustvarja tudi čistejšo in lepšo polt. 
prejšnji članek
Horoskop: Pri njem nikoli ne veste, pri čem ste!
Horoskop
Horoskop: Pri njem nikoli ne veste, pri čem ste!
naslednji članek
FOTO: Na plaži zasačena v mini bikiniju
Svet slavnih
FOTO: Na plaži zasačena v mini bikiniju