900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

7 kg manj le v petih dneh v mesecu

27. 8. 2016; 12.00
Avtor: Marijana Mandić
dreamstime_xxl_37815059
Najpopularnejši ameriški avtor diet, dr. Oz, razkriva dieto za pet dni v mesecu, ki nadomešča okvarjene celice s svežimi, kar popolnoma na novo zažene presnovo.

Manj ko trpimo, bolj se veselimo!

Če imate (kot večina smrtnikov) dober apetit, potem težko hujšate več kot deset dni skupaj. To pa še zdaleč ne pomeni, da ste obsojeni na ohlapno zadnjico in viseč trebuh. Dr. Oz nam, na osnovi številnih natančnih študij, zagotavlja, da povsem zadostuje, če hujšamo pet dni na mesec. Povsem dovolj, da usvojimo bolj zdrave prehranjevalne navade, si okrepimo imunski sistem, zdravje, predvsem pa se prebijemo skozi plato vseh jo-jo diet.

Naš organizem bo prejel toliko hranil in ravno prav kalorij, da bomo ohranili odlično počutje, hujšali pa še kar dalje in dalje. Večina Američanov, ki so dieto preskusili, navaja, da gre za pravcati shujševalni čudež; za nič nismo prikrajšani, razlika v počutju in na tehtnici pa je ogromna. Ali drugače, čeprav 83 odstotkov časa v mesecu jemo povsem normalno, tisto, česar smo vajeni, stopimo 7 kg na vsake štiri tedne. Preprosto tako, da utrujene, napol ali povsem uničene celice nadomestimo z novimi, ki so povsem odporne proti absorpciji maščobe in nam pomagajo uravnavati telesno težo.

Shujševalni »plonk listek«

Izberite si pet zaporednih dni v mesecu, ko boste najlažje zaužili 1000 kalorij dnevno. Večina vaših grižljajev bo sestavljena iz živil rastlinskega izvora, oreščkov, avokada in oliv. Sledi še največje presenečenje - preostale dni v mesecu boste jedli, česar ste vajeni in kar vam kratko malo najbolj prija. Kako je mogoče kilograme topiti tako preprosto, se zdaj sprašujete?

Prevara telesa: ob stradanju naše telo hujša, vendar pa je nemogoče, da bi to počeli vse življenje. Če pa le pojemo manj kalorij, postajamo ne le vse vitkejši, ampak zaradi posebnih procesov v telesu tudi vse močnejši, saj organizem na vsak način želi preživeti »vojno«, zato se še kako splača potruditi in telo prelisičiti s pičlo odmerjenimi obroki. Dr. Oz je na Kalifornijski univerzi dokazal, da z uživanjem hrane pretežno rastlinskega izvora organom pošiljamo signale, da prihajajo sušna obdobja in da je zato potrebno, da ostanemo kar najbolj zdravi in pri močeh, ob čemer je izgubljanje kilogramov nekaj povsem naravnega.

Skrivnost čarovnije: če telo misli, da bo nastopilo sušno obdobje, začne avtomatično prepoznavati in odstranjevati vse pokvarjene, nekoristne celice, s čimer varčuje z energijo. Po petih dneh boste imeli od takšnega telesnega procesa največ, in če potem začnete jesti normalno, bodo celice, ki nam pomagajo ostati mladostni in zdravi, maksimalno aktivirane. Vse telesne funkcije bodo pomlajene, vključno z ohranjanjem vedno istih ravnih krvnega sladkorja, kar pride zelo prav pri preprečevanju nenadnih napadov lakote.

Kilogrami se poslovijo za vedno: v nasprotju s številnimi strogimi dietami nam ta pomaga ostati v okviru zdravih kilogramov za vse življenje. Dieta ohrani mišice brez škode za um in telo. Počutimo se bolj zdrave, zato izbiramo zdravo hrano tudi v preostalih 25 dneh v mesecu, ne da bi nam to kdo zaukazal.

In vendar, ali ne bomo tistih pet dni stradali? Daleč od tega, saj bomo po grlu spravili veliko maščob rastlinskega izvora, te pa dodobra nasitijo, saj vsebujejo tudi precej vlaknin. Tretji dan je običajno prelomen, saj se večina žensk začne počutiti, kakor pravijo, vsaj desetletje mlajše. Dieta ni primerna le za nosečnice in ženske, ki dojijo.

Ali lahko petdnevni režim prehranjevanja oblikujem tudi sama?

Nič lažjega. Kjerkoli že smo, upoštevajmo, da za vsak glavni obrok pojemo okoli 300 kalorij in da od tega zaužijemo 18 gramov rastlinskih maščob, katerih glavni viri so oreščki, semena, avokado, olive in olivno olje. Pripada nam tudi priboljšek v vrednosti 100 kalorij in 6 gramov rastlinskih maščob.

Napotki za 5 dni

Izberite poljubnih pet dni v mesecu in si nikar preveč ne belite glave s kalorijami. Ključno je le, da izberete živila, s pomočjo katerih telo lažje izloči škodljive, pokvarjene celice, to pa pomeni, da mora iz rastlinskih maščob priti približno polovica energije. Popijte obilo vode, za okus ji dodajte limonin sok, in začinite hrano z najljubšimi začimbami. Občasno je dovoljena tudi kakšna kava z umetnimi sladili in gazirana pijača brez sladkorja. Po petem dnevu pričnite jesti povsem normalno, čez 25 ali 26 dni pa vse skupaj ponovite. In tako dalje, vse življenje … ali vsaj do naslednje pomladi.

Predlogi za zajtrk

  • Skodelica na vodi kuhanih ovsenih kosmičev s četrt skodelice zamrznjenih jagod in z dvema žlicama in pol bučnih semen.
  • Napitek iz skodelice sesekljane špinače, pol skodelice grozdja, ene majhne banane, dveh žlic poljubnih semen, skodelice hladne vode, žlice limone in po želji še z nekaj ledu.

Predlogi za kosilo in večerjo

  • Skodelica oliv, dve tretjini skodelice narezane paprike, tretjina skodelice humusa.
  • Skodelica poljubnih testenin, prelitih z omako iz skodelice paradižnikovega soka, dveh skodelic špinače in strtega česna, kar vse prekuhate na žlici olivnega olja.
  • Tri četrt skodelice na vodi kuhane polente z žlico poljubnih semen, lahko pa tudi oreščkov, pol avokada in po želji še sok limone.

Predlogi za malico, pripada vam ena na dan

  • 30 pistacij.
  • Skodelica in pol mešane solate s šestimi olivami in prelivom iz žlice olivnega olja in kisa.
  • Skodelica pokovke, pripravljena z žlico olivnega olja, odlično se ji prilega timijan, poleg soli in popra, seveda.
prejšnji članek
Vse rešitve za pretirano potenje
Zdravje
Vse rešitve za pretirano potenje
naslednji članek
Je Slovenka rešila skrivnost ženskega orgazma?
Zdravje
Je Slovenka rešila skrivnost ženskega orgazma?
#obraziavenija
obraziavenija