tovornjakar
Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila droga

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

V urinu parlamentarcev našli rakotvoren strup

31. 5. 2016; 02.00
Avtor: C. P.
gl

Glifosat se nahaja tudi v hrani, ki jo jemo v Evropski uniji! foto: arhiv

Zelena stranka v Evropskem parlamentu je dokazala, da je glifosat, ki ga podpira zloglasni Monsanto, resna grožnja.

Kot kaže, je glifosat, nevarna snov, ki se uporablja in celo proizvaja v Sloveniji, prisoten v telesu evropskih parlamentarcev.
Stranka Zelenih je dokazala, da je ta strup, ki se povsem nepotrebno uporablja v kmetijstvu in ga zagovarja predvsem zloglasna korporacija Monsanto, nahaja v urinu 48 evropskih poslancev iz trinajstih držav!

Svetovna zdravstvena organizacija je herbicid glifosat prepoznala kot rakotvoren, lobisti farmacevtskih lobijev pa so dosegli, da so zapisali "potencialno" rakotvoren. Kaj naj bi to pomenilo? Glifosat je bil sprva namenjen kot sredstvo za čiščenje pip - mehčanje vode, nato pa so odkrili njegovo "uporabnost". Se bomo strinjali, da to strupeno in nevarno čistilo polivamo po naših poljih in naši hrani, medtem ko uničujoče deluje na zemljo, živali in ljudi?

Vse več je peticij tako s strani javnosti kot skupin zavednih strokovnjakov, da se ljudi s takimi pesticidi nepotrebno zastruplja. Največjo odgovornost nosi znanost, ki za raziskovalne donacije prireja rezultate študij. 


Kaj so pokazali rezultati testov?

Enostaven preizkus stranke Zelenih v Evropskem parlamentu je pokazal, da je stopnja glifosata v urinu poslancev kar za sedemnajstkrat večja, kot je njegova prisotnost v vodi.

Zelena stranka opozarja javnost, naj se upre dovoljenju, da se glifosat še naprej uporablja v Evropski uniji. novo podaljšanje dovoljenja je namreč na razporedu prav junija 2016.

Se bo javnost Evropske unije zavzela za pravico do varne hrane? Vse podrobnosti o glifosatu in pobudi Zelenih, si lahko preberete tukaj.

prejšnji članek
Banane s črnimi pegami so bolj zdrave
Zdravje
Banane s črnimi pegami so bolj zdrave
naslednji članek
Pomanjkanje seksa nevarno za zdravje
Odnosi
Pomanjkanje seksa nevarno za zdravje