GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Nevarne igrice med rjuhami ki vodijo do poškodb

28. 4. 2016; 07.32
Avtor: T.P.
profimedia-0003028631

foto: Profimedia

Spolni odnosi naj bi nas vodili do nebeških užitkov, vendar pa ni vedno tako. Včasih se namreč zgodi, da nas pripeljejo do peklenskih bolečin.

Nastanek majhnih ran v vagini je ena od najpogostejših poškodb med spolnim odnosom. Bodite pozorni na bolečino v vagini in krvavitve po spolnem odnosu. To se zgodi zato, ker je nožnica med spolnim odnosom premalo navlažena. Prva pomoč: za večjo vlažnost uporabite lubrikant. Če tudi to ne pomaga, bi morali obiskati svojega ginekologa. Večina vaginalnih ran je majhnih in se zacelijo same.

Slabša elastičnost vagine lahko privede do ran z obilnim krvavenjem.

V vagini se vam je nekaj »zataknilo«

Dva najpogostejša zapleta, s katerima se srečujejo ginekologi, so pozabljeni tamponi in pozabljena zaščita. Če se je to zgodilo vam, bodite mirni in imejte v mislih, da se tudi to da rešiti. Prva pomoč: po seksu počakajte od 10 do 15 minut, da se vaša vagina vrne v normalno velikost. Potem globoko vdahnite, vstavite dva prsta v vagino in poskušajte izvleči tampon. Če vam ne uspe, se obrnite na ginekologa.

Zlomljen penis

Čeprav redko, se zgodi, da se penis zlomi ob erekciji in visokem pritisku. To se najpogosteje dogaja med grobim seksom, ko penis na hitro pade iz vagine. Večja možnost za to obstaja, če je ženska na moškem, saj ga v takem primeru dejansko lahko zlomi. Penis je sestavljen iz spužvastega tkiva, ki se med erekcijo napolni s krvjo, kar povzroči ukrivljenje penisa. Spužvasta telesa so obdana s posebnim membranskim tkivom – tunica albuginea. Pok membrane poznamo kot lom penisa. Prva pomoč: hitro odidite v bolnišnico, medtem pa uporabljajte hladne obloge.

prejšnji članek
Miti o celulitu
Moda&Lepota
Miti o celulitu
naslednji članek
Fantaziranje ni varanje
Zdravje
Fantaziranje ni varanje