tovornjakar
Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila droga

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

5 sovražnikov stresa

8. 8. 2016; 03.30
Avtor: C. R./Bodi zdrava
young-422332_1920
Ste utrujeni, izčrpani in brezvoljni?

Ste se znašli v začaranem krogu stresnega življenja? Če bi radi iz njega izstopili, preverite nekaj zanimivih načinov za sproščanje stresa.

Sproščanje jeze. Če jezo tlačite, namesto da bi svoja čustva spustili na plan, ta postaja vse globlja, vaše razpoloženje pa vse slabše. Včasih je dobro, da jezo sprostite, da se zderete in ohladite.

Čisto stanovanje. V pospravljenem in čistem stanovanju se zagotovo počutite bolje, a zaradi tega ni treba popoldnevov in sobotnih juter preživeti s sesalcem in krpo v roki. Mali nered ne pomeni, da stanovanje ni čisto. Pomembno je, da se v njem dobro počutite.

Manj je več. Radi zapravljate za hišne pripomočke, okraske in oblačila? Držite se pravila: kadar kupite novo stvar, se znebite dveh starih. To naj velja tudi za oblačila. S tem boste preprečili kopičenje stvari, ki jih ne potrebujete, stanovanje pa boste lažje vzdrževali urejeno.

Prazna denarnica. Več denarja, kot ga imate v denarnici, več ga zapravite. Če se nakupovanju ne morete upreti, si določite dnevni, tedenski ali mesečni znesek, ki ga lahko zapravite samo zase. Seveda pa ne pozabite na stroške, ki nastanejo med mesecem.

Objem. Objem in dotik lahko delujeta kot pravi anestetik. Izsledki številnih raziskav so pokazali, da je bližina odlična za premagovanje stresa.

prejšnji članek
Robert De Niro v Sarajevu!
Svet slavnih
Robert De Niro v Sarajevu!
naslednji članek
Depilirajte se tako
Moda&Lepota
Depilirajte se tako
#nasazenazenska
nasazenazenska