reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako pravilno uporabiti kondom?

28. 7. 2016; 03.30
Avtor: A.K.
kondom

foto: Profimedia

Vsem je jasno, da kondomi ščitijo pred zanositvijo, koliko pa dejansko veste o ravnanju in uporabi le teh?

Kondomi se uporabljajo že več kot 400 let, v prejšnjem stoletju so postali najbolj popularna kontracepcija. Čeprav ne nudijo 100% zaščite, predstavljajo eno izmed bolj učinkovitih metod, velika prednost je tudi zaščita pred spolno prenosljivimi boleznim: preprečujejo okužbo s virusom HIV, nastanek genitalnega herpesa, sifilisa, klamidijo, gonorejo in druge bolezni. Ko ga boste uporabili, upoštevajte naslednje napotke!

V kombinaciji s kondomi koristite le lubrikant, ki bazira na silikonu ali vodi. Ponavadi se lahko po dolgo trajajočem ljubljenju kondomi izrabijo, zato je dobro, da hkrati uporabite dodatno sredstvo za vlaženje.

Izogibajte se tudi lubrikantu, ki bazira na olju ali vazelino, prav tako tudi losjonom za telo ali oljem za nego kože. Taki proizvodi lahko uničijo strukturo kondoma in povzročijo majhne luknjice in tako ne koristijo več svoji funkciji – zaščiti.

Hranite jih na suhem in hladnem mestu, ne imejte jih po žepih ali v avtomobilu, ker na njih močno vpliva toplota.

Pozorni bodite tudi na rok trajanja. Saj s časom postanejo suhi, krhki in izgubijo elastičnost, kar zmanjša njihovo zaščito.

Nadeti ga morate na erekcijo penisa, pred tem morate stisniti vrh kondoma, da izpustite zrak. Po uporabi ga zavežite in vrzite v smeti.

prejšnji članek
Domača kozmetika je najboljša!
Moda&Lepota
Domača kozmetika je najboljša!
naslednji članek
Se tudi vam meša od vročine?
Zdravje
Se tudi vam meša od vročine?