nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Tudi na delovnem mestu se morate gibati

6. 11. 2023; 03.00
Avtor: K.M.
Žoga, delovno mesto

Žoga, delovno mesto foto: Shutterstock

V zadnjih letih so vse bolj pogosti poklici, pri katerih sedimo tudi po osem ali več ur na dan. Največja težava nastane, ko v vsej delovni vnemi pozabimo na gibanje.

Poleg klasičnih razgibalnih vaj, ki jih lahko naredite tudi med sedenjem na stolu in vsaj kakšnega krajšega sprehoda po prostorih pisarn, lahko v vaše delovno okolje vadbo vnesete tudi na zelo preprost način. Na trgu je namreč vse več pripomočkov, ki vam omogočajo čisto preprosto in prikrito vadbo, ki jo lahko izvajate tudi na delovnem mestu.

Pri številnih trgovcih imajo tako v svoji ponudbi vse bolj priljubljene fitnes elastične in lateks raztegljive trakove, ki predstavljajo eno izmed glavnih smernic pri telesni aktivnosti. Gre za odličen pripomoček za vse, ki nimajo časa in bi si nekaj minut za vadbo vseeno radi privoščili kar v obdobju svojega doma ali pisarne. Trakove si namestite okoli nog in z njihovo pomočjo izvajate različne vaje. V pisarni lahko tako tudi med sedenjem trenirate svoje stegenske mišice, ali pa si med premorom vzamete 15 minut in s pomočjo trakov izvedete tudi kakšen izpadni korak ali počep.

Poleg omenjenih trakov lahko najdete tudi preostale pripomočke za hitro vadbo, ki jih lahko kadarkoli vzamete sabo. Med njimi so proste ročne uteži, kolebnice, valje, žoge in številni drugi vadbeni pripomočki.

prejšnji članek
To so navade, ki slabijo obrambni sistem telesa
Zdravje
To so navade, ki slabijo obrambni sistem telesa
naslednji članek
Si želite večerje s postavno hrvaško pevko Lidijo Bačić
Svet slavnih
Si želite večerje s postavno hrvaško pevko Lidijo Bačić
#nasazenazenska
nasazenazenska