pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

140 let skrbi za zdravje

9. 9. 2022; 08.30
Avtor: Oglasno sporočilo
BANNER FOTO
Zdravilišče Radenci

Zdravilišče Radenci letos praznuje že kar 140 let zdraviliške tradicije in izkušenj na področju zdravljenja srčnih obolenj. Dobrodošli v zdravilišču, ki je del največje slovenske turistične skupine Sava Hotels & Resorts, in kjer vas poleg skrbi za vaše zdravje razvajamo tudi s termalnimi bazeni in prijaznim osebjem, ki se vam posveti z vsem srcem!

Skrb za zdravje v Zdravilišču Radenci temelji na naših štirih naravnih zdravilnih faktorjih, in sicer 250 sončnih dneh v letu, zdravilnemu blatu fango, termalni vodi in mineralni vodi, bogati s CO2. Omenjeni naravni zdravilni dejavniki pripomorejo in preventivno delujejo tudi na zmanjševanje razvoja in napredovanja srčno-žilnih in možgansko-žilnih bolezni ter zapletov pri sladkorni bolezni.

Edinstveni mineralni wellness

Naše največje bogastvo in osnova za mineralni wellness  – vaš vrelec mladosti, ki ga v Sloveniji lahko najdete le pri nas, je nedvomno naša mineralna voda bogata s CO2 iz Radencev, Naj gre za pitno kuro ali inhalacije z mineralno vodo, mineralne kopeli celotnega telesa ali rok, ali savnanje z ledom iz mineralne vode, prav vsaka od teh edinstvenih storitev ima svojo dobrobit za naše počutje. Skupaj s termo-terapijo, kopanjem v termalnih bazenih in rekreacijo na svežem zraku je mineralni wellness del holističenga pristopa k dobremu počutju, s katerim vas razvajamo v Zdravilišču Radenci.

Privoščite si poživljajočo kopel v mineralni vodi, bogati s CO2, iz Radencev, , ki pomaga pri okrevanju pacientom z boleznimi srca in ožilja, pospešuje prekrvavitev, razbremenjuje srce in pospeši razstrupljanje telesa.

Objem blagodejnih termalnih mehurčkov

Naša termalna oaza vas z 10 bazeni vabi, da preizkusite blagodejno moč termalne vode. Bazeni s termalno vodo vas bodo sprostili, obenem pa so blagodejni pri težavah z gibalnim sistemom. Še posebej boste uživali v bazenih s podvodnimi masažami! Preizkusite tudi naše bazene za knajpanje in preverite, kako dobro dene izmenično kopanje v topli in hladni vodi. V notranjem delu kopališča zagrete plavalce čaka 25-metrski plavalni bazen z navadno vodo, ki je kot nalašč za nabiranje plavalnih kilometrov.

V Zdravilišču Radenci vas pričakuje termalna oaza z 10 bazeni in božajočimi termalnimi mehurčki.

Posebne ugodnosti ob praznovanju 140-letnice

V septembru 2022 v duhu praznovanja 140–letnice goste razvajamo s posebnim dodatnim animacijskim programom, ki vključuje brezplačna merjenja krvnega tlaka, pohode med mineralnimi vrelci in vodene vadbe za zdravo srce; in drugimi ugodnostmi ter popusti na storitve mineralnega wellnessa. Preverite proste termine in skupaj z nami spišite nepozabno jubilejno zgodbo.

Zgodba o dr. Karlu Hennu ali kako je nastalo Zdravilišče Radenci

Kot rečeno je največje naravno bogastvo Zdravilišča Radenci nedvomno mineralna voda bogata s CO2. Za njeno slavo in ugled in razvoj zdraviliške dejavnosti v Radencih je v prvi vrsti zaslužen dr. Karl Henn, zdravnik in balneolog, strokovnjak za zdravilne vode. Že v mladih letih je na poti skozi Radence na izviru zajel "kislo vodo", leta 1865 pa se je vrnil, odločen, da bo z vrtino pri vrelcu ponovno zajel svoj "slatinski šampanjec" iz študentskih let. In ga tudi je! V prvem letu po zajetju vode je napolnil in prodal 37.000 steklenic, zaradi spoznanja, da je mineralna voda iz Radencev odlična tudi za uporabo v zdravilnih kopelih, je začel graditi pokrito kopališča, ki ga je leta 1882 zaključil njegov sin. Zdravilišče je takrat obsegalo 11 kopalnih kabin in 12 sob za goste, imenovalo pa se je Slatinski Radenci. Gostje so takrat že lahko uživali v ogljenokiselnih kopelih. Prvo leto so sprejeli 79, šest let kasneje 200, danes pa Zdravilišče Radenci letno obišče več kot 35 tisoč gostov letno.

prejšnji članek
Kmetija: Lepo priznanje za Andreo Libič
Resničnostni šovi
Kmetija: Lepo priznanje za Andreo Libič
naslednji članek
Exatlon: Teja Kralj ima čudovitega moža
Resničnostni šovi
Exatlon: Teja Kralj ima čudovitega moža