1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

5 živil, ki jih morate uživati, če kadite

7. 11. 2016; 10.21
Avtor: K.A.
Sadje, limone, pomaranče, kivi

foto: Vir: arhiv Svet24

Vsi se zavedamo, da ima kajenje uničujoč učinek na naše telo. Če ste strasten kadilec ali pa se želite odvaditi kajenje, potem vam teh 5 živil lahko pomaga, da bo vaše telo vedno v odlični formi.

1. Zeleni čaj
Kajenje močno dehidrira telo in zato vedno pazite, da v svoje telo vnesete zadostne količine vode. Še boljša izbira pa bo zeleni čaj, ki iz vašega telesa izpira nikotin in ga razstruplja.

foto: Vir: Instagram

2. Kivi in limone


Zaradi kajenja vaše telo potrebuje večje količine vitamina A, C in E, ki krepijo vaš imunski sistem in pomagajo telesu, da se uspešno bori proti različnim infekcijam in bakterijam. In, da bi nadomestili izgubljene vitamine bo najboljša rešitev, da dan začnete z limonado, kasneje v dnevu pa zaužijete še kakšen kivi.

3. Špinača in brokoli
Folna kisilna je izjemno pomembna za normalno delovanje organizma in je odlična v boju z nikotinom. Če ne želite jemati prehranskih dodatkov, potem boste folno kislino našli v špinači, prav tako pa je dober vir tudi brokoli, ki je bogat tudi z vitaminom C in B5.

foto: Dreamstime

4. Korenje
Nikotin uničuje kožo in jo naredi sivo ter ji odvzame sijaj. Če si želite, da bi bila vaša koža videti kar najbolje, potem pojejte kar največ korenja. Najbolje surovega, lahko pa zaužijete tudi korenčkov sok ali pa juho.

5. Pomarančni sok
Ta osvežujoč napitek je odličen za vaše telo. Vašemu telesu bo zagotovil prepotrebne vitamine in odplaknil sledi nikotina. Naredite si sok iz dveh pomaranč in ga popijete med obroki.

prejšnji članek
Voditeljica Pop TV na hitro odletela stran
Svet slavnih
Voditeljica Pop TV na hitro odletela stran
naslednji članek
Rdeča preproga v znamenju gole kože, Siddharta ostala brez
Svet slavnih
Rdeča preproga v znamenju gole kože, Siddharta ostala brez