foto: Thinkstock
1. Izogibajte se izdelkom, ki vsebujejo večji odstotek maščobnih kislin omega-6, te se skrivajo predvsem v cenenih oljih, kot so koruzno, sončnično in sojino olje.
2. Povečajte vnos maščobnih kislin omega-3, ki so v ribah in prečiščenem ribjem olju. Kot alternativo lahko uporabite tudi visoko koncentrirano ribje olje v obliki kapsul.
3. Uživajte barvito zelenjavo brez škroba, na primer zeleno solato, špinačo, zelje, papriko, bučke, paradižnik in korenček.
4. Privoščite si zmerno količino sadja, na primer marelice, breskve, pomaranče, mandarine in jagode.
5. Uživajte omejeno količino polnovrednih žit, kot so oves, ječmen in rž.
6. Na dan popijte liter vode na 25 kilogramov teže.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.