Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zdaj vemo, zakaj nam ne uspe shujšati

22. 8. 2016; 03.24
Avtor: A.K.
basanje s hrano
Psihološki dejavniki, ki ne dopustijo shujšati.

Ko pomislimo na hujšanje, pomislimo na prikrajšanost, prepovedi in neskončen trud. Mislimo, da nismo dovolj dobri, dovolj lepi, dovolj suhi. Počutimo se temačno, žalostno in negotovo. Izgubili smo sami sebe med številkami na tehtnici. Pustili smo, da nas determinira tehtnica.

To mesto, kjer smo se znašli, je neprijetno. Naše telo je lahko zdravo, mi lahko izberemo srečo. Spremeniti moramo le našo perspektivo, s katere gledamo na nastalo situacijo. Prebiti se moramo čez naslednjih 5 faktorjev, ki nam preprečujejo, da bi izgubili želene kilograme.

Neprestano si zbijate samozavest. Ves čas dvomite sami vase, govorite si, da niste sposobni, da si ne zaslužite biti zdravi in srečni. Pazite se takšnih negativnih misli. Poiščite pozitivne misli, govorite si jih v glavi ves čas in tako jih boste ojačali. Pomislite na vse, kar ste že dosegli. Ko boste naredili tako večkrat, boste takšne misli tako ojačali, da vam bodo spontano hodile po glavi in vaš še naprej opogumljale.

Prikrajšanje. Vedno si želimo, česar ne moremo imeti. Prikrajšanje vodi v začaran krog trpljenja, občutka krivde, prepovedi in kršenja. Hranite se z zdravo prehrano, kadar ste lačni, jejte. Ko začutite prvi občutek sitosti, nehajte jesti. Razlikujte med lakoto in polnostjo, jejte na 3 do 4 ure. Jejte počasi in vedno, ko ste lačni.

Od sebe pričakujete popolnost. Ko se odločite postati bolj zdravi, od sebe pričakujete popolnost, ko pa vam spodrsne, se znašate sami nad seboj. Vedite, da so spodrsljaji del vas in nas vseh. Vsem se dogajajo in vi ninste nobena izjema. Odpustite sami sebi in se s tem oborožite za prihodnost.

Upirate se. Velikokrat uživamo hrano, ko se upiramo. Siti smo diet, komentiranja drugih glede naše teže, truda, da bi shujšali in postali lepši… In potem se prenažiramo. Spustite zamero in jezo. Odpustite si. Vsi to delamo. Če si odpustimo, bomo lažje nadaljevali k pravi poti do zdravega in srečnega življenja.


Preizkusite so misel: »Odprla bom svoje srce, izpustila bom preteklost in odpustila drugim in sebi, ker si želim biti srečna.«

Ne dobite tega, kar resnično potrebujete. Resnično potrebujete ljubezen, udobje, veselje in varnost. Preživite čas tako, da razmislite, kaj resnično potrebujete in kaj vas osrečuje. Nato naredite vse, da to resnično dobite.

prejšnji članek
Zlomljena pevka na pragu nove tragedije
Svet slavnih
Zlomljena pevka na pragu nove tragedije
naslednji članek
To je lepotec, ki je osvojil ženski svet
Svet slavnih
To je lepotec, ki je osvojil ženski svet