zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Obrekovanje – odlično za zdravje, slabo za sloves

24. 3. 2016; 09.00
Avtor: A.P.
opravljanje
Obrekovanju se je v vsakodnevnih situacijah težko izogniti, pomembno je, da se zavedamo, da ima lahko zelo grde posledice. Četudi je njegov cilj zabava, včasih lahko prekoračite mejo in tako močno prizadenete neko tretjo osebo.

Izpeljali so razne raziskave o učinkih obrekovanja na zdravje in psiho, kar je pokazalo, da so njegovi učinki dobri, da zmanjšuje stres in tesnobo ter povišuje nivo serotonina.

Ko obrekujemo, z veliko pozornostjo poslušamo našega sogovornika in se zbližujemo na posebnem nivoju, ki nas naredi bolj sproščene in srečne.
Ko dvoje ali več ljudi obrekuje tretjo osebo, ki ni prisotna, si največkrat delijo pomembne informacije in tako ustvarijo posebni skupni ritual, ki na nek način opisuje njihov odnos.

Kljub pozitivnim vplivom obrekovanja na zdravje in telo, pa seveda obstajajo tudi negativni vidiki. Velikokrat uničuje sloves posameznika, so moralno vprašljivi in škodijo osebi, o kateri gre beseda. Ima veliki moralni učinek na celotno družbo in le redko bodo priznali, da je obrekovanje njihova vrlina.

Zapomnite si nekaj: ''Veliki umi razpravljajo o idejah. Srednji umi razpravljajo o dogodkih. Majhni umi razpravljajo o ljudeh.''

prejšnji članek
Česa nikoli ne smete dati na obraz?
Moda&Lepota
Česa nikoli ne smete dati na obraz?
naslednji članek
Ko so zaljubljene, počnejo …
Zdravje
Ko so zaljubljene, počnejo …