stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Vsestranska molekula prihodnosti tudi v Sloveniji

20. 10. 2015; 09.30
Avtor: nn
resveratrol1

foto: Profimedia

Ljudje od vedno iščemo »čudežni napoj« večne mladosti, ki bi nas obvaroval pred staranjem, in skorajda neverjetno zveni, da bi kaj takega lahko res obstajalo. Vendar vse več študij potrjuje, da te sanje niso daleč od resnice – čudežni spojini je ime resveratrol.

V učinkovitost resveratrola so prepričani tudi posamezniki. Resveratrol Forte ni samo najbolj priljubjen resveratrol v Sloveniji, ampak tudi najbolj priljubljeno prehransko dopolnilo v Sloveniji že tri leta zapored.

Redke so spojine, ki vzbujajo toliko zanimanja in upanja med zdravstvenim osebjem po vsem svetu, kot je resveratrol. Čudežna molekula, kot ji pravijo, bi lahko v prihodnosti zamenjala tudi bolj poznani koencim Q10.

Resveratrol je namreč eden izmed najmočnejših znanih antioksidantov, ki ima številne blagodejne učinke na človeški organizem: ne le da lovi proste radikale in tako upočasni staranje, ampak deluje celostno na naše telo, saj s preprečevanjem poškodb celic zavira tudi številne kronične bolezni sodobnega časa – zmanjšuje pojavnost srčno-žilnih bolezni ter uravnava raven holesterola, sladkorja v krvi in krvnega tlaka. Zaradi tega kombiniranega delovanja preprečuje tudi debelost.

Tudi kot preventiva pred gripo

Blagodejni učinki resveratrola se poznajo tako dolgoročno kot kratkoročno, kar nam bo še posebno prav prišlo v prihajajočih hladnih mesecih, saj s krepitvijo imunskega sistema preventivno deluje tudi pred prehladom in gripo.

Da bi dnevno zaužili zadostno količino resveratrola, farmacevti priporočajo jemanje prehranskega dopolnila s standardiziranim izvlečkom resveratrola iz korenine japonskega dresnika (Polygonum cuspidatum), ki so ga že v tradicionalni kitajski medicini uporabljali kot vir življenjske energije in mladosti.

prejšnji članek
Skoraj 30 let je živela v popolni bedi
Zanimivosti
Skoraj 30 let je živela v popolni bedi
naslednji članek
Brežiški župan ocenjuje, da je Schengenski sistem odpovedal
Novice
Brežiški župan ocenjuje, da je Schengenski sistem odpovedal