Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Zanimivosti
 

Najboljši recept za tatarski biftek!

28. 12. 2015; 07.10
Avtor: lj
Janez Bratovž, kulinarični virtuoz: JB-jevih uspešnih dvajset
Priznani chef Janez Bratovž svetuje, da si tatarski biftek naredimo kar sami.

"Tatarski biftek vedno naredimo iz pljučne, mesa ne meljemo, temveč ga nastrgamo in potem nasekljamo. Uporabimo tudi sončnično olje in rumenjak, ki ju zmešamo skupaj, nato pa v to mešanico dodamo pripravljeno meso, sol, poper, kisle kumarice, konjak, čebulo, kapre, sardinji file, gorčico in zelo malo mlete paprike," svetuje in vam želi dober tek.

Pljučni del mesa je sicer med najdražjimi, cena za goveji pljučni file lahko recimo dosega celo 40 evrov za kilogram, vseeno pa je to obvezna sestavina najboljših tatarskih biftekov.

Tatarski biftek foto: Dreamstime

prejšnji članek
Vesna iz Ene žlahtne štorije je noseča
Zabava
Vesna iz Ene žlahtne štorije je noseča
naslednji članek
Džihadisti izgubili Ramadi
Novice
Džihadisti izgubili Ramadi