Če ostane:
KROMPIR: Kuhan krompir še dva dni počaka v hladilniku. A preden ga shranimo, ga je treba prekriti s folijo, da se ne izsuši in ne navzame vonja drugih živil.
OMAKA: Omake lahko počakajo v zamrzovalniku na svojo drugo priložnost. A preden jih shranimo, naj se dobro ohladijo. Po potrebi lahko takrat odstranimo tudi vrhnjo plast maščobe. Za shranjevanje lahko uporabimo kar posodico za led.
ZELENJAVA: Če nam ostane kuhana zelenjava, kot je na primer brstični ohrovt, jo na hitro ohladimo v mrzli vodni kopeli. To velja tudi za zelo občutljivo špinačo in gobe. Potem jo shranimo na pokritem krožniku v hladilniku za največ dva dni.
MESO in RIBE: Ostanek mesa in rib zapremo v neprepustno posodo in postavimo na stekleno poličko v hladilniku, ki je tik nad predalom s zelenjavo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.