stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zanimivosti
 

Bern Jurečič: tedenski horoskop od 22. do 29.12.2014

22. 12. 2014; 12.11
Avtor: Bern Jurečič
božič
Na osebni ravni teden pred nami ne bo kaj posebnega, morda malo manj dinamičen prednovoletni teden od tistih, ki smo jih navajeni, na širši, tudi globalni ravni pa bi utegnil prinesti razrast nezadovoljstva.

Bern Jurečič (bern@astrology.si)

Večina planetov bo ta teden vsaj malo povezana z Uranom, ki prinaša pobudo in odločenost, s tem da njegov položaj ni prijeten, ampak zaradi treh kvadratov s planeti v začetku tedna precej napet. Uporništva in novih revolucionarnih zamisli ne bo manjkalo, vprašanje je le, ali lahko zaživijo že v tem času.

Po dveh letih in pol bo svoje znamenje zamenjal tudi Saturn. S prehodom v Strelca bo nekoliko izgubil svoj vpliv, saj ne bo več v navezi s Plutonom, a zato njegova vloga učitelja ne bo nič šibkejša, samo na druga področja se bo usmeril. Po novem na zakonodajo, šolstvo in svobodo, recimo svobodo govora. Do zdaj smo se lahko slepili, da to še ni (globalni) problem.

Astrološko napoved pripravlja za Svet24 astrolog Bern Jurečič

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.) 

Vse naenkrat, bi lahko rekli temu tednu, posebej njegovi prvi polovici. V drugi boste bolj mirni, čeprav nič manj podjetni in odločni, natančno boste vedeli, kaj vam je treba storiti in s kom lahko kaj počnete. Prihod toliko planetov v Kozoroga za vas pomeni nujo po prevrednotenju statusa, ki ga imate tako v službi kot v lastnem občutku o vrednosti in življenjski poti. Marsikateri oven bo v tem tednu temeljito razmislil o tem, kaj počne tu in kam bi morala iti njegova pot. Po novem letu pa seveda zavihajmo rokave.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

V prvi polovici tedna lahko pričakujete veliko nemira in tekanja okoli, poskusili boste ustreči zahtevam tako v službi kot doma in večinoma vam bo to tudi uspevalo. V drugi polovici tedna se bosta Venera in Merkur premaknila stran od Uranovega vpliva, zato bodo praznični dnevi mirnejši, vi pa poskrbite, da bo kaj časa ostalo tudi za vas. Domače ognjišče bo v tem času kot pribežališče in svetišče.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Dvojnost dvojčkov bo tudi tokrat prišla bogato do izraza – z eno nogo boste tu in zdaj, v pripravah na praznike in z družino, z drugo pa v novem letu, ko bo … Ko bo vse drugače, si navadno mislimo, pa ni vedno tako. Utegne se zgoditi, da bo kateri dvojček v teh dneh z grozo gledal v denarnico, saj je pričakovanj in želja še vedno veliko (da o izjemno ugodnih »akcijah« v trgovinah ne govorimo), iz denarnice pa se dviga samo še prah.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Če že pogosto radi rečemo, da se imamo tako, kot želijo drugi, se boste raki v tem tednu počutili ravno tako. Najraje bi bili doma, ob kaminu in morda s knjigo v roki ali dvema pletilkama, kar vam je pač všeč. Saturnov prehod v strelca bo marsikateremu raku (vsaj tistim, ki čez leto za zdravje in počutje niso dovolj skrbeli) prinesel kako zdravstveno sitnost. Pomagajte malo svojemu imunskemu sistemu in se ne izpostavljajte, pri hrani, ki je bo preveč kot navadno, pa se potrudite, da bo čim manj škodljiva.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Prednovoletni čas bo za vas pomenil nekaj dni, ko bo veselje pljuskalo na vse strani, vi pa boste samo delček vsega, pa če ste še tako dobri ali bleščeči. Preživite ga prijetno, če je mogoče, z veliko zabave in bučno, pa naj vas vidi vsak. Stare pozicije človeka, ki ve, kaj hoče in kako to doseči, pridejo na vrsto zelo kmalu, še preden se bo po novem letu večina drugih postavila na noge. Ob delanju črte pod letom si boste rekli, da je vsaj nekaj časa kazalo dosti slabše, kot se je izteklo.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.) 

Če že delate do zadnjega trenutka, vam bodo šle vsaj zvezde na roke, saj tolikšne gneče v Kozorogu (kar za vas pomeni ustvarjalnost, vitalnost, moč in sposobnost upravljanja) že dolgo ni bilo. Kolikor se da, energijo posvetite tudi najbližjim, še prevečkrat so postavljeni v drugi plan, in kdaj boste z družino, če ne v tem času. Za nevezane device je ta čas kot nalašč za navezavo stikov, pa čeprav s kuhanim vinom v rokah na hladni ulici ali na službeni zabavi.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Stik Venere z napetim Uranom utegne biti neprijeten – stalno gor in dol in nič miru. Morda ste si (ali pa so vam drugi) naložili preveč stvari, ki jih je treba narediti tik pred zdajci, in boste skakali okoli, ko bodo drugi že odpirali penino. Postojte malo in se vprašajte, ali so vsi drugi tudi toliko odgovorni in vestni. Če niso, to seveda ne pomeni, da naj zdaj naenkrat vse izpustite iz rok, le z malo manj živčnosti se spravite k delu, že to bo dovolj. Prednovoletni čas vam na pot lahko prinese kako zanimivo osebo. Tudi za dlje časa.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Odhod Saturna iz vašega znamenja se bo začel kot nekakšno zadihanje, poleg vsega je še večina planetov v Kozorogu, kar za vas pomeni dogajanje, spremembe, potovanja, druženje, zanimivosti in stalen tok informacij, skratka dolgčasa ne bo. Po novem letu bo že malo drugače, a vmes so prazniki, ne dajte se motiti. Poslovno leto bi se lahko sicer končalo bolje, a vse kaže, da vam nečesa ne bo treba narediti ali pa bo delo počakalo na januar.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Dobiti v goste Saturna ni največji dobitek na lotu, vsaj na prvo oko ne. Stalno kaj prigovarja in zahteva, pa svobode ni več toliko kot prej … A ne bojte se, na dolgi rok boste zaradi njega spremenili marsikaj, kar je predolgo čakalo na obravnavo, in bili bolj zadovoljni s seboj. V tem predprazničnem tednu boste nekoliko bolj trezno gledali v denarnico, pa tudi sicer precej resno vrednotili vse okoli sebe, ne samo dobrine, tudi besede in namene.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Sonce in Luna bosta v »najkrajši noči« praktično skupaj stopila v vaše znamenje in tam seveda naredila še mlaj, naslednji dan pa v sosednjega strelca vstopi še Saturn. Po eni strani vam energije in volje za opravljanje dela in dolžnosti ne bo manjkalo, po drugi strani pa boste dobili občutek, da vsega ne zmorete sami (za kozoroge precej neprijeten občutek) in da se boste morali obrniti po pomoč na področjih, ki jih ne obvladate dobro.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Saturn, v tradicionalni astrologiji vladar tudi vašega znamenja, se ta teden seli v strelca, znamenje, ki vam je po naravi blizu. Zato ta prehod za vas ne pomeni kakega strahu, le nekaj več reda in odgovornosti bo prinesel v razvijanje in širjenje idej ter novosti, kar bo med drugim pomenilo manj znancev in podpornikov, zato pa bodo tisti, ki ostanejo ob vas, toliko bolj zanesljivi in koristni. Vi boste prav nasprotno zelo dobro vedeli, kaj hočete – in to tudi naredili.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Nekdo bo ali razširil govorice ali pa vam neposredno pokazal, da ne delate prav. Ne bo vam všeč in tega ne boste mogli spregledati. Merkur vam bo pomagal omiliti škodo ali nelagodje tako, da boste okoli pripovedovali svojo, seveda olepšano verzijo. Ena od možnosti je tudi ta, da v vaše poslovno življenje pride nova šefovska figura, ki bo pometala drugače kot dozdajšnja. Ne pretiravajte v trgovinah, da vas po novem letu ne bo doletel hud glavobol.

Uporništvo in revolucionarne zamisli so v zraku.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo v tem tednu prišlo od 0° do 7°08 Kozoroga.

Merkur bo prišel od 7°37 do 18°48 Kozoroga.

Venera bo prišla od 14°08 do 22°55 Kozoroga.

Mars bo prišel od 13°12 do 18°40 Vodnarja.

Jupiter se bo retrogradno premaknil od 22°21 do 21°58 Leva.

Saturn bo prišel od 29°02 Škorpijona do 0°33 Strelca, v katerega bo vstopil 23. decembra.

Uran se bo komaj kaj premaknil naprej po poti (na 12°35 Ovna).

Neptun se bo premaknil od 5°10 do 5°19 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 12°49 do 13°04.

Luna bo 22. 12. vstopila v Kozoroga, 24. 12. v Vodnarja, 26. 12. v Ribi in 28. 12. v Ovna.

Mlaj bo v ponedeljek, 22. 12., ob 2°35 (na 0°06 Kozoroga), prvi krajec pa v nedeljo, 28. 12., ob 19°31 na 6°56 Ovna.

prejšnji članek
Podari revijo – mi vam pomagamo izbrati pravo darilo!
Slovenija
Podari revijo – mi vam pomagamo izbrati pravo darilo!
naslednji članek
Se še spomnite, kakšna debeluška je bila?!
Zanimivosti
Se še spomnite, kakšna debeluška je bila?!
Preberite tudi