Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zanimivosti
 

Obupani Marijani v porodnišnici ne dajo otroka?!

11. 8. 2014; 01.34
Avtor: K.A.
Dojenček
Zaradi neporavnanega računa ji ne dovolijo, da bi domov vzela svojega otroka?!

Marijana Kovačević Stojadinov se je z možem Daliborjem iz Beograda za nekaj dni odpravila v Knin, kjer živijo njeni starši. Pred odhodom na pot je odšla do svoje ginekologinje, Marijana je namreč v sedmem mesecu nosečnosti, ta pa ji je dejala, da je vse v najlepšem redu in da se nima česa bati. A v Kninu se je zgodil nepričakovan zaplet, nenadoma ji je odtekla voda in zato so jo urgentno prepeljali v porodnišnico v Splitu. "Zdravniki so opravili carski rez, dojenček pa je ob porodu tehtal vsega kilogram in 200 gramov," je dejal zaskrbljeni oče Dalibor Stojadinov.

A največji šok je za družino Stojadinov sledil potem ko se je prvostopenjska komisija srbske RFZO odločila, da ne bo krila stroškov poroda. In zato mamica in malo dete ne moreta oditi iz Hrvaške. "Marijanina družina živi v Kninu in ker se je njenemu očetu zdravstveno stanje izjemno poslabšalo sva se odločila, da greva na pot. Potem pa ji je iz čistega mira odtekla voda in ni nama preostalo nič drugega kot, da porod opraviva na Hrvaškem. Račun sedaj znaša približno 15.000 evrov, a tega denarja midva nimava. V bolnici so nama rekli, da bo to rešil Fond in da nisva prvi takšen primer in da imajo s srbske strani sklenjeno pogodbo, a poglejte kako se je potem vse skupaj zapletlo," je v solzah dejal Dalibor.

In, da bi bila kalvarija, ki se vleče že do maja, še večja, so se v splitski porodnišnici odločili, da dojenčka ne bodo izpustili vse dokler račun ne bo plačan. Dalibor je sedaj odpotoval v Beograd, kjer bo na RFZO podal predlog za plačilo nastalih stroškov.

V splitski porodnišnici so medtem nekoliko omilili prvotno zahtevo in kot je za srbski Blic pojasnila tajnica direktorja bosta novopečena starša potrebovala le garantno pismo, ki bo zagotavljalo, da bo račun kasneje plačan, obenem pa so zanikali, da bodo dojenčka v bolnišnici zadrževali kot 'talca'.

prejšnji članek
Na dan prišlo vse o lažeh slavnega para!
Svet
Na dan prišlo vse o lažeh slavnega para!
naslednji članek
Umrl legendarni slovenski pevec!
Zanimivosti
Umrl legendarni slovenski pevec!
Preberite tudi