zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zabava
 

GOSTILNA: Šef Bine že prvi dan Blaža Č. poslal domov

31. 8. 2015; 10.48
Avtor: K.S.
Blaž Čuš (3)

foto: PRO PLUS

Blaž Čuš je vsega dan po vselitvi v hišo prvi, ki je moral zapustiti oddajo Gostilna išče šefa. Na izločilnem testu je namreč prepoznal le eno od petih sestavin in tako nikoli ne bo dobil možnosti šefu Binetu pokazati svojih kuharskih sposobnosti.

Blaž ni prepoznal sestavin ...

Ko je šef Bine tekmovalce prvi dan oddaje povabil na kosilo si nihče od njih ni predstavljal da je to že prva njihova naloga, kaj šele, da bo že čez manj kot 8 ur nekdo od njih moral zapustiti gostilno ne da bi sploh kdaj v roke vzel kuhalnico. Šef je namreč od njih pričakoval, da bodo znali prepoznati sestavine v jedeh, ki jih je njegova ekipa postavila pred njih.

Po veliko ugibanja, taktiziranja, posvetovanja in kar nekaj odličnih predstavah tekmovalcev sta se najslabše odrezala Sanela in Blaž Č., zato sta se med sabo pomerila v izločilnem dvoboju. Šef Bine je pred njiju postavil 5 sestavin, ki pa sta jih lahko prepoznavala zgolj na otip in to v samo treh minutah. Sanela je uspela prepoznati tri sestavine, Blaž Č. pa le eno, zato je moral še isti večer zapustiti hišo in gostilno, tekmovalcem pa je ob slovesu na tablo zapisal "Ekipa, radi se mejte!"

Po končanem izzivu in Blaževem slovesu je pred kuharje stopil še šef Bine in jim pojasnil, da je tak izziv zelo pomembe, saj jim da spoznanje, da je poznavanje sestavin ključno za njihov profesionalni razvoj. »Mi kot kuharji, ne moremo navadno uživati jedi, ampak jih seciramo in kombiniramo ter s tem širimo kuharsko obzorje. Danes je bilo kosilo jutri vas vabim na večerjo.« Kaj tekmovalce čaka na jutrišnji večerji? Enak ali podoben izziv?

prejšnji članek
Umrl je oče Freddyja Kruegerja
Novice
Umrl je oče Freddyja Kruegerja
naslednji članek
Gospodarska rast kar 3 odstotna! Cerar: 'Ni možno, da bi ljudem prek transferjev na vseh področjih že dali to, kar si želijo'
Novice
Gospodarska rast kar 3 odstotna! Cerar: 'Ni možno, da bi ljudem prek transferjev na vseh področjih že dali to, kar si želijo'