mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet
 

Skrb za lase v hladnejših mesecih

8. 2. 2016; 07.22
Avtor: Mateja Blažič
uvodna

foto: Thinkstock

Zmrzal, megla in nošenje kape ali kučme, pa tudi prehajanje z mraza v tople prostore. Kako lahko pomagate lasem ohraniti lesk in zdravje in kako preprečiti najhujšo škodo?

Ponedeljek, 8.30, +4 stopinje

Nevihta na poti v službo

Težava: Lasje kot sračje gnezdo štrlijo z glave.

Vzrok: Luščenje ni samo neprijetno, ampak povzroča tudi skuštranost in vozlanje las. Vsak las tudi ne stoji več sam zase, ampak se drgnejo drug ob drugega.

Rešitev: Vse, kar umiri luščenje lasišča, pomaga. Preizkusite pršila, ki jih ne izpiramo z las po pranju. Lahko si pomagate tudi z olji, ki obogatijo čez zimo izsušene lase, kot je na primer arganovo. Pomagajo tudi lahki, nemastni serumi za oblikovanje pričeske na silikonski osnovi.

Hitra pomoč: Če z glavnikom ali krtačo ne morete več razčesati las, si pomagajte z novo prilagodljivo krtačo, ki se ravno prav upogne, da razčeše vozličke, hkrati pa ne poškoduje las.

Torek, 16.45, +22 stopinj

Izsušeni lasje zaradi centralne kurjave

Težava: Lasje so krhki, se lomijo, videti so pusti.

Vzrok: Mrzel zunanji zrak in suh zrak v notranjih prostorih zaradi centralnega ogrevanja, ki jemlje lasem vlago. V nasprotju s kožo se lasje ne morejo učinkovito zaščititi pred izgubo vlage, saj jim manjka zaščitna bariera.

Rešitev: Podobno kot krema ščiti obraz pred zunanjimi vplivi obstaja tudi krema za lase. Vsebuje rastlinske snovi, ki spodbujajo vlažnost, kot so ognjič, žajbelj in navadni slez, največkrat v kombinaciji z negovalnimi olji, ki pospešujejo vsrkavanje.

Hitra pomoč: Nimate pri roki primernih negovalnih izdelkov? Vzemite navadno kremo in jo namažite od korenin do konic.

prejšnji članek
Pomen beljakovin
Svet
Pomen beljakovin
naslednji članek
Največja lepotna vprašanja
Svet
Največja lepotna vprašanja
Preberite tudi