Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet
 

Če hišo tako okrasite, zlahka obogatite!

25. 12. 2015; 09.05
Avtor: T.P.
profimedia-0138465812

Vsak član družine naj postavi na smrečico vsaj en okrasek. foto: Profimedia

Božično-novoletni prazniki znajo biti stresni tako zaradi priprav in evforije kot zaradi večjih finančnih izdatkov.

A praznična dekoracija našega doma nam lahko vse skupaj precej olajša.

Feng shui nam lahko veliko pomaga pri urejanju našega doma ter pritegovanju blagostanja. V tem času so seveda najbolj aktualni in dobrodošli nasveti, kako urediti novoletno in božično dekoracijo tako, da bo v naš dom pritegnila čim več pozitivne energije. Če mislite, da je popolnoma vseeno, kam boste postavili novoletno jelko in kako jo boste okrasili, se motite. Po feng shuiu je to še kako pomembno, saj vam bo drevesce na pravem mestu prineslo harmonijo v dom.

Za prijetno vzdušje vsak dan prižgite dišečo lučko z olji mandarine, pomaranče, limone in cimeta.

Kam postavimo jelko?

Zimzeleno drevesce simbolizira dolgo življenje in prijateljstvo, po feng shuiju pa jo je najbolje postaviti v sobi, ki stoji v zgornjem levem kotu vaše hiše. Ta prostor velja za 'območje bogastva', trikotni predmeti iz lesa pa so izjemno močni. Božična jelka na tem mestu bo pritegnila bogastvo in prosperiteto v vaš dom. Če nimate take sobe, lahko drevesce postavite v kateri koli kot vašega doma ali v centralni del hiše. Če jelka stoji na severu, jo okrasite s steklenimi dekoracijami modre, bele, srebrne in zlate barve. Če stoji na zahodu ali severozahodu, jo okrasite z belimi, srebrnimi, zlatimi in rumenimi toni, nikakor pa ne z rdečimi. Za jelko na jugozahodnem ali severovzhodnem delu doma so najbolj primerne dekoracije v rumenih in rdečih barvah ter keramični okraski, izognite pa se beli in srebrni barvi. Drevesca pa ne smete postavljati v hodniku ali sobi, kjer blokirate prehod in s tem dotok oziroma pretok življenjske energije, preblizu vrat ter v bližini kamina ali peči.

Naj se sveti in blešči. foto: Profmedia

Da bo družina čim bolj povezana, naj vsak član postavi vsaj en okrasek na smrečico, saj tako postavlja tudi svojo osebno energijo.

V božičnem času je veliko energije ognja. foto: Profimedia

Okrasitev doma

Za spodbujanje pozitivnega razpoloženja izberite praznični dekor s čim več temno zelene barve. V tem času imamo doma preveč energije ognja (prižgane sveče, vseprisotna rdeča barva in okrasna razsvetljava), ki spodbuja prepire in nervozo, temnozelena barva pa jo uspešno vpija. Zimzelene vejice, venčki, prti in drugi temno zeleni okraski odlično balansirajo energijo prostora.

Poskrbite za čim več temno zelenega okrasja. foto: Profimedia

Pazite, kako se fotografirate

Vedite, da so fotografije s tremi ljudmi, postavljenih v eno vrsto, zelo neugodne. Če vaša družina šteje tri osebe, pozirajte v obliki trikotnika, tisti, ki največ zasluži, naj se postavi v zgornjo pozicijo.

prejšnji članek
Gašper Tič ne more več?!
Slovenija
Gašper Tič ne more več?!
naslednji članek
Okrasite mizo za praznike
Svet
Okrasite mizo za praznike
Preberite tudi