favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet
 

Ko seksate med menstrualnim ciklom, lahko pride ...

21. 2. 2016; 01.00
Avtor: T.P.
par, ljubezen, seks

foto: Profimedia

... do tega, da zanosite. Seveda le v primeru, da nimate zaščite.

Tudi moški imajo različne poglede na spolne odnose med menstruacijo foto: Profimedia

Številne ženske se sprašujejo, ali bi morale imeti spolne odnose tudi v tistih dneh, zlasti ker njihovi partnerji prav takrat še posebej kažejo željo po tovrstnih posteljnih aktivnostih.

»Nekatere ženske imajo menstruacijo več kot teden dni in včasih se ovulacija zgodi še v času mesečnega perila.«

Prav zato je dobro vedeti, ali je seks med menstruacijo dovoljen oziroma kako varen je. Na to temo se je razgovorila asistentka na Medical Center for Female Sexuality Tara Ford. Takole pravi: Če ženske med menstruacijo ne motijo spolni odnosi, si jih absolutno lahko privošči tudi v času mesečnega perila. Kot rečeno, se nekatere dame počutijo neprijetno že ob misli na to, da bi v tistih dneh spolno občevale, a tiste, ki so to že poizkusile, svojega dejanja ne obžalujejo. Nekatere pravijo, da takrat v seksu še bolj uživajo, druge pa celo navajajo, da jim to pomaga tudi v zdravstvenem smislu, saj jim lajša menstrualne bolečine.

Žveplo je po količini četrti najpomembnejši mineral v človeškem organizmu in je zato zelo pomembno za človeško telo. foto: Profimedia

Kaj pa moški?

Tudi moški imajo različne poglede na spolne odnose med menstruacijo. Nekaterim se to dobesedno gnusi, drugi pa v tem uživajo. Vsekakor med ženskimi mesečnimi krvavitvami moški spolni ud lažje zdrsne v vagino. O tem bi se morali odprto pogovoriti s svojim partnerjem in upoštevati tudi njegovo mnenje.

Tudi v času menstruacije lahko zanosite, če brez zaščite spolno občujete.

Ne pozabite na zaščito

Zapomnite si: prepričanje, da so spolni odnosi v času menstruacije bolj varni in da takrat ne morete zanositi, ali pa dobiti kakšnih nalezljivih spolnih bolezni, je čista zabloda. To namreč nikakor ne drži, kar pomeni, da se morate obvezno zaščititi tudi takrat, kadar se odločite za seks med menstruacijo. »Nekatere ženske imajo menstruacijo več kot teden dni in včasih se ovulacija zgodi še v času mesečnega perila,« poudarja Fordova.

prejšnji članek
Vse bolj jasno, kaj dela sin Zvezdane Mlakar!
Slovenija
Vse bolj jasno, kaj dela sin Zvezdane Mlakar!
naslednji članek
Jolanda Čeplak o temle molči, a govorijo drugi!
Slovenija
Jolanda Čeplak o temle molči, a govorijo drugi!
Preberite tudi