Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Svet
 

4 opozorila, da je to treba zamenjati!

3. 12. 2015; 11.30
Avtor: T.P.
hlačke

foto: you tube

SIGNALI So se vaše slip spodnje hlačke, ki so vam stale kot vlite, naenkrat raztegnile, modrček pa se vam zažira v kožo? Morda je čas za nakup novega spodnjega perila.

Se vam zdi, da so se vaše hlačke skrčile? Stran z njimi! foto: Profimedia

Kdaj ste nazadnje naredili čistko v svoji omari s spodnjim perilom? Kvalitetni modrčki in spodnje hlačke lahko trajajo leta, vendar smo, če jih zelo dobro vzdržujete. Morda ne znate oceniti, kdaj je čas, da svoje staro perilo zamenjate z novim? To so znaki, ki vam jasno povedo, da je treba narediti čistko.

Z obrabljenim spodnjim perilom nimate kaj početi. foto: Profimedia

Prvi znak je ta, da perilo ni več tako elastično kot na začetku. Zaradi pogostega pranja postajajo hlačke čedalje manj elastične in kar naenkrat vam ne stojijo več tako dobro kot na začetku. Enako velja za modrčke: ko naramnice izgubijo elastičnost, vam košarice ne bodo več nudile dobre podpore.

Ko perilo izgubi elastičnost, nimate z njim več kaj početi.

Drugi znak za alarm je povezan s tem, da vam je spodnje perilo postalo premajhno. Bombažno spodnje perilo se med pranjem bolj krči kot tisto, ki je iz mešanih materialov. Skrčene hlačke vam pod oprijetimi oblačili začnejo delati grde odtise, modrčki, ki so zlezli skupaj, pa vam zaustavljajo cirkulacijo. Vaše prsi se spreminjajo bolj, kot se tega zavedate, zato vam modrček, ki vam je nekoč popolno oblikoval prsi, po določenem času lahko povzroči težave, kot so bolečine v hrbtu in povešene prsi. Premajhnega spodnjega perila nikakor ne morete razširiti, zato je bolje, da ga vržete v smeti. Tretji znak, da je čas za nakup novega spodnjega perila, je vaše slabo počutje v določenih hlačkah oziroma nedrčkih. Če jih preveč čutite na telesu oziroma vam v njih ni udobno, se jih čim prej znebite. Še posebej to velja za čipkasto perilo, ki se po nekaj pranjih lahko opazno zguba, kar povzroča neprijeten občutek praskanja v predelu prepon ali podpazduh.

Kdaj ste nazadnje kupili nov modrček? foto: Profimedia

Četrti signal za čistko pa je sprememba prvotne oblike spodnjega perila. Če so se v podlogi modrčka ustvarile nekakšne neenakomernosti ali so se začele opazno spreminjati košarice, se sprijaznite z dejstvom, da se je material, z katerega je nedrček narejen, obrabil. Ni mu več pomoči, zato je bolje, da ga zamenjate z novim.

prejšnji članek
Zapustila Kmetijo, potem pa šok!
Slovenija
Zapustila Kmetijo, potem pa šok!
naslednji članek
Slavna zakonca bijeta hudo bitko!
Svet
Slavna zakonca bijeta hudo bitko!
Preberite tudi