nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Raiven o bolečih izkušnjah in notranjih bojih

18. 4. 2024; 08.00
Avtor: K.M.
Raiven

Raiven v Amsterdamu. foto: Nathan Reinds

Slovenska pevka pred odhodom na Evrovizijo presenetila z novo pesmijo posvečena Ofeliji.

Raviven je tako javnosti predstavila pesem Ofelija, eno izmed petih pesem na njenem aktualnem EP-ju Sirene Pt. 1, v katerih prepleta zgodbe ikoničnih žensk z lastnimi instrospekcijskimi uvidi. V videospotu aktualizacijo Ofelije znova poudarjajo člani ansambla SNG Opera in balet Ljubljana Lukas Bareman, Marin Ino, Filippo Jorio, Matteo Moretto in Mateja Železnik pod koreografsko taktirko Lukasa Zuschlaga - gre za ekipo, ki bo Raiven spremljala tudi na Evroviziji. 

"Ofelijo sem vedno razumela kot žensko, ki nekaj ve, ampak jo imajo vsi za noro. Asociaciji, ki se mi porajata ob njej, sta védenje in sad spoznanja. Takoj ko sem pomislila na sadež spoznanja, sem se spomnila na Evo ter motiv kače in jabolka, ki ga imam tudi sama tetoviranega na roki. Hkrati s tem videospotom spet pozivam ljudi, da stopijo v stik s svojo neobrzdano, temačno živalsko naravo, ki jo ima vsak v nas in jo potrebujemo, da smo uravnovešeni. Mislim, da nosi Ofelija univerzalno sporočilo, ki ga velikokrat želim predati skozi svojo glasbo," je razložila Raiven.

Osrednji poudarek v videospotu je tudi tokrat na ekspresiji giba, s čimer Raiven nadaljuje vizualno pripoved, ki jo je začela z Veroniko. Ta presega 1,6 milijona ogledov na portalu YouTube in 1,6 milijona poslušanj na platformi Spotify, kar je lepa popotnica za nastop na velikem evrovizijskem odru, kjer se bo Raiven 7. maja predstavila v prvem predizboru pod zaporedno številko 9.

prejšnji članek
Emma Stone želi snemati skupaj z možem
Svet slavnih
Emma Stone želi snemati skupaj z možem
naslednji članek
Jože Potrebuješ z ženo odkriva lepote Španije
Svet slavnih
Jože Potrebuješ z ženo odkriva lepote Španije
#nasazenazenska
nasazenazenska