pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Gordana Grandošek Whiddon ljubezen spoznala v službi

7. 4. 2024; 12.00
Avtor: Nejc S.
Trent Whiddon, Gordana Grandošek Whiddon

Trent Whiddon, Gordana Grandošek Whiddon foto: Mediaspeed

»V resnici si nikoli nisem želela biti profesionalka, zato sem tudi dokončala študij upravnih ved, a česarkoli sem se lotila, so me poti vedno vodile nazaj k plesu,« pravi Gordana, ki je zaradi plesa tudi spoznala svojega moža.

»In tako sva bila z Bojanom povabljena v zdaj svetovno znani plesni šov Burn the floor. Gre za neprekosljivo gledališko plesno doživetje z osupljivimi koreografijami in gibi, ki nikogar ne pustijo hladnega. Predstava je vdihnila novo življenje tradicionalnim plesom, kot sta dunajski valček in fokstrot, strastnemu tangu in pasodoblu ter čisti ekstazi čačačaja, sambe, rumbe in jiva. Avstralska koreografa Jason Gilkison in Peta Roby sta jih sestavila v kolaž neustavljivo očarljivih, pa tudi resnično seksi zgodb, kjer plesalci združijo moči z orkestrom v naelektreni uprizoritvi. Kritike povsod po svetu so bile navdušujoče. Heat Magazine je med drugim zapisal, da gledalce ob ogledu kar meče s sedežev, da bi se še sami pridružili nastopajočim na odru. In od takrat naprej živim od plesa, iz tega čarobnega sveta ni bilo več vrnitve,« se nasmehne Gordana Grandošek Whiddon, ki pomisli na daljno leto 2000, ko se je vse zares začelo, in na to, da je osem let pozneje »v službi« spoznala postavnega avstralskega plesalca Trenta Whiddona ter si z njim nato dahnila usodni da na poroki na Hvaru. Trent pravi, da se je v slovensko lepotico zaljubil na prvi pogled, pri Gordani pa iskrica ni preskočila takoj.

Gordana Grandošek Whiddon foto: TIbor Golob

»Na srečo je Trent vztrajen … (smeh) Pri nama vsekakor z moje strani ni bila ljubezen na prvi pogled. Svojega moža bi lahko predstavila kot angelčka. Tako ga vsi predstavijo. Z njim je preprosto shajati, zelo je nadarjen. Zelo dober plesalec je, lahko rečem, da je divji. Vedno je tukaj zame, vedno me podpira, on mi daje samozavest, kadar je nimam. Najina ljubezen je prava ljubezen. V bistvu me je lovil šest let. (smeh)«

prejšnji članek
Zakaj pohodništvo in planinarjenje?
Življenjski slog
Zakaj pohodništvo in planinarjenje?
naslednji članek
Hajdi Korošec Jazbinšek s potovanji izpolnjuje listo želja
Svet slavnih
Hajdi Korošec Jazbinšek s potovanji izpolnjuje listo želja
#obraziavenija
obraziavenija