zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Miha Perat je velik estet in gurman

19. 12. 2022; 09.00
Avtor: Te.P. / revija Lady
Miha Perat

Miha Perat foto: POP TV

Plesalec, koreograf, inštruktor in učitelj plesa Miha Perat se zelo veseli prihajajočih božično-novoletnih praznikov, predvsem zaradi svojih otrok. Preverite, kakšni so prazniki pri njih doma ...

Ko je bil on v njihovih letih, je sicer pod jelko darila prinašal Dedek Mraz, in to še vedno počne pri noni, pri njih pa jih razveseljuje Božiček. »Z ženo nimava posebnih želja, mogoče kakšne malenkosti. Za otroke pa ta dobri mož vedno poskrbi, da se naslednji dan zbudita v krasno jutro. Oh, to otroško veselje!« se pogleda na podmladek ob darilih pod jelko in ob njihovem odvijanju radosti Miha. Za to, da Dedek Mraz ve, kam jih prinesti, pa poskrbijo vsi. »Smo kar v akciji in radi okrasimo prostore. Vsepovsod se mora svetlikati, bleščati, utripati, pri tem pa ne sme manjkati božična in silvestrska glasba – navsezadnje je to pravo pristno vzdušje tako za nas kot za otroke. Jelka mora biti bogato okrašena, dekoracijo menjamo na okoli 2–3 leta, a vse v mejah okusnega in dostopnega,« razkriva Miha. Za božič in 1. januarja se ob bogato obloženih mizah s hrano in pijačo družijo s svojimi družinami (starši), silvestrski večer pa preživljajo s prijatelji. »Večerja v najdaljši noči leta traja kar nekaj ur. Vsako leto pokusimo kaj novega, od raznih juh do zelenjave, mesa, pripravljenega na različne načine, obvezno pa mora biti tudi sarma. Za sladice pa običajno poskrbijo none. Če jih pripravimo mi, pa naredimo kaj bolj izvirnega, recimo kakšne kreme iz kakija, različne panakote ali sufleje. Nekaj pred polnočjo pa za otroke pripravimo ognjemet, da se jim zdi res fajn, in ob penini do jutranjih ur ustvarjamo pozitivno in res lepo vzdušje. Vsi pa vemo, da tako lepe stvari vedno prehitro minejo,« se zelo dobro zaveda Miha.

Miha Perat (na fotografiji z ženo Danijelo in njunima otrokoma, sinom Etienom in hčerko Sofie) meni, da so prazniki za to, da se imamo fino in da se še bolj razvajamo kot sicer.

miha perat

miha perat foto: revija zvezde

prejšnji članek
Kristina Miler: To ni bila zaljubljenost
Resničnostni šovi
Kristina Miler: To ni bila zaljubljenost
naslednji članek
Katarina Kresal in Miro Senica razkrila, kako razigrana sta doma
Življenjski slog
Katarina Kresal in Miro Senica razkrila, kako razigrana sta doma